Brussel·les

El PSOE intenta incloure el PP en la resolució per demanar el suport de Brussel·les al diàleg amb ETA

El PSOE ha començat al Parlament Europeu una sèrie de gestos per intentar acostar el PP a la resolució sobre el procés de pau. D'entrada, tindran una reunió amb l'eurodiputat popular Aleix Vidal-Quadras, per intentar trobar punts d'unió entre totes dues propostes. Els socialistes, a més, ja han avançat que estan disposats a referir-se al Pacte Antiterrorista en la resolució sobre el procés de pau.

Actualitzat

El líder dels socialistes espanyols al Parlament Europeu, Enrique Barón, ha assegurat que està obert a incloure una referència al Pacte Antiterrorista en la resolució per demanar el suport de l'eurocambra al diàleg del govern amb ETA si amb això aconsegueix el suport del PP.

Barón ha anunciat que la portaveu adjunta del PSOE a l'eurocambra, Elena Valenciano, trucarà a l'eurodiputat popular Aleix Vidal-Quadras per "allargar-li la mà".

Els populars han presentat una resolució alternativa a la del PSOE que rebutja donar suport al diàleg amb ETA i es reafirma en la vigència del Pacte Antiterrorista subscrit el 2000 entre PP i PSOE. Vidal-Quadras ja ha dit, però, que està "obert a una síntesi" entre les resolucions socialistes i populars.

El líder dels socialistes espanyols ha insistit que està "obert a parlar amb els populars espanyols i amb els europeus" i que acceptaria "enriquir" l'esborrany socialista amb les propostes del PP, però no a "rebaixar-lo".

El PSOE espera aconseguir el suport dels conservadors britànics, irlandesos, francesos i alemanys, entre d'altres, i Barón ha recordat que el grup liberal ja ha acordat per unanimitat donar suport a la resolució socialista, cosa que li garanteix la majoria.

Anar al contingut