Barcelona

El PSC diu que el debat de la presidència del partit no s'obrirà fins que Maragall hi renunciï

El PSC ha volgut passar de puntetes sobre les últimes manifestacions del president de partit, Pasqual Maragall, referents a l'Estatut i contra José Luis Rodríguez Zapatero. Després de la reunió de l'executiva, el portaveu dels socialistes, Miquel Iceta, ha dit que la seva substitució com a president del partit és un debat que no està sobre la taula fins que Maragall no hi renunciï. Iceta diu que el partit respecta però no comparteix les paraules de Maragall i que l'objectiu és defensar l'Estatut fins on calgui.

Actualitzat

El PSC considera que Pasqual Maragall, malgrat les seves polèmiques declaracions, no sent "desafecte" cap al seu partit. En l'executiva d'avui, que s'ha fet sense la presència de Maragall, els socialistes han evitat polemitzar amb l'expresident català. En roda de premsa posterior a la reunió, el portaveu dels socialistes, Miquel Iceta, ha explicat que en l'executiva només s'ha parlat de Maragall per reiterar la discrepància del partit amb les seves opinions sobre l'Estatut. A preguntes dels periodistes, Iceta s'ha limitat a dir que no sap "les raons del canvi significatiu d'opinió" de Maragall sobre aquest assumpte.

Sobre el relleu al capdavant del PSC, Iceta ha subratllat que la presidència del partit "no està a debat", ja que Maragall no ha comunicat la seva intenció de deixar el càrrec de president. En qualsevol cas, Iceta ha apuntat que "molt probablement" el congrés del PSC no s'avançarà encara que Maragall presenti la seva renúncia.

Anar al contingut