Catalunya

El PSC confia que la seva potència municipal revifi les sigles

El PSC es presenta a les eleccions municipals a 735 municipis, uns 40 menys que el 2007. Totes les llistes juntes apleguen prop de 9.000 persones, amb un 40% de gent no vinculada al partit. Una tercera part de les llistes es presenten amb les sigles de Progrés Municipal, juntament amb grups independents locals. Els socialistes confien a continuar governant, des dels ajuntaments, tres quartes parts dels catalans. Els grans objectius són mantenir els feus històrics i les poblacions de pes com Girona i, sobretot, Barcelona.

Actualitzat
El PSC es presenta a unes eleccions que li solen donar bons resultats, com si jugués a casa. El líder del partit, José Montilla, ho té molt clar: encara que les sigles passin hores baixes, el món municipal és el seu fort i ara cal fer valer el potencial de la seva gent.

Les dificultats que es troben els socialistes les focalitzen, sobretot, a les comarques de Girona i Lleida, i especialment als municipis petits. Els dirigents de la formació ho atribueixen a la desafecció amb la política –també la municipal– i al fet que la crisi econòmica ha disminuït l'altruisme que demanen els pobles. Per combatre tot això, els socialistes aposten per dues receptes: la proximitat i la participació ciutadana.

En aquests comicis el PSC no espera augmentar regidors però sí aguantar al màxim. Santa Coloma, l'Hospitalet, Sabadell o Lleida són places amb bones perspectives. I en d'altres municipis les expectatives són més dolentes: aquí s'inclouen Manresa i Badalona; el cap i casal serà Barcelona.

Barcelona
Jordi Hereu, cap de llista del PSC per Barcelona i candidat a la reelecció, ha donat el tret de sortida a la cursa electoral al Centre de Cultura Contemporània. Hereu ha descobert el cartell de la campanya amb el lema "m'agrada Barcelona". En declaracions al canal 3/24 Hereu ha dit que farà "una campanya en positiu". Estem "davant d'un repte que ens omple d'il·lusió". Hereu ha assegurat que la seva formació vol "aconseguir una majoria" per continuar treballant per Barcelona. "Afrontem la campanya amb ganes de parlar i escoltar i finalment guanyar".

L'arrencada de la campanya del cap de llista a la capital catalana ha estat accidentada. A l'exterior un grup de bombers ha protagonitzat una sorollosa protesta. Fins i tot s'han viscut moments de tensió quan alguns militants s'hi ha encarat.

Al costat d'Hereu hi havia els seus companys de llista, així com també militants i simpatitzants del partit. L'absència de José Montilla ha convertit Hereu en l'únic protagonista de la nit.

Tarragona

El candidat del PSC i alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha iniciat a la rambla Nova la seva campanya electoral ressaltant quins en seran els eixos principals: "la creació de llocs de treball, la reactivació de l'economia la projecció internacional de Tarragona i continuar amb l'atenció social i educativa a les persones".

Lleida
El candidat del PSC a l'alcaldia de Lleida, Àngel Ros, ha fet l'acte d'inici de campanya a la seu de la formació a la capital del Segrià. Ros s'ha mostrat confiat que revalidarà els seus resultats, ja que surt com a favorit. Haurà de competir amb candidats que tenen en comú que tots són caps de llista nous.

Girona
El PSC a Girona, espera continuar al capdavant del govern, després de 32 anys de domini socialista i, Pia Bosch, apunta a consolidar el seu govern centrant el seu programa a reforçar l'economia i l'aspecte social. El tret de sortida per la campanya electoral més disputada que hauran d'afrontar, l'han iniciat sopant al restaurant La Columna, on s'hi ha fet un parlament i s'han projectat vídeos i la imatge de la campanya.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut