El primer iPhone està d'aniversari: 10 anys del telèfon que va canviar el mòbil

RedaccióActualitzat

El 9 de gener de 2007, Steve Jobs pronunciava aquesta frase:

"Avui presenten tres productes revolucionaris. El primer és un iPod amb una gran pantalla tàctil, el segon un telèfon mòbil revolucionari i el tercer un dispositiu de comunicació en xarxa sense barreres. I no són tres dispositius separats, és un de sol i en direm iPhone"

D'aquesta manera presentava el primer iPhone de la història. Ara fa deu any. Un telèfon que va revolucionar la tecnologia moderna. 

L'aparició de l'iPhone va suposar una revolució, no només pel disseny, sinó per la funcionalitat. En lloc de navegar per internet, un nou mercat d'aplicacions permetia comunicar-se, informar-se, consultar els horaris del transport públic, jugar a videojocs i, fins i tot, lligar.

Aquell primer iPhone només es va posar a la venda als Estats Units, però a casa nostra hi va haver qui es va espavilar per aconseguir-ne un. 

Un objecte de culte

En aquesta primera dècada de vida del dispositiu n'han aparegut 15 models diferents, fins a l'actual iPhone 7, un model que al setembre ja estarà obsolet amb l'aparició d'un nou iPhone que, segons els rumors, revolucionarà la telefonia... de nou.

 

L'iPhone s'ha convertit en un objecte de culte tan poderós que ha mantingut les vendes milionàries, malgrat els escàndols per elusió d'impostos per part d'Apple als Estats Units i la Unió Europea, on se li va imposar una multa de 13.000 milions d'euros.

Cada segon es venen 39 iPhones a tot el món, un volum que genera el 60% dels ingressos de la marca..., que justament ara passa per un moment en què les vendes d'alguns productes s'han estancat, i Apple ha hagut d'anunciar retallades de sous i llocs de treball.

Sigui com sigui, en el temps de llegir aquesta notícia, Apple ha venut més de 3.500 telèfons, el seu producte estrella.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut