Imatge d'arxiu del president del BCE, Jean-Claude Trichet (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu del president del BCE, Jean-Claude Trichet (Foto: Reuters)
Frankfurt

El president del BCE anuncia una "possible" pujada dels tipus d'interès per al mes que ve

El Banc Central Europeu ha revisat a l'alça les seves previsions d'inflació a la zona de l'euro pel 2011 fins al 2,3%, enfront de l'1,8% pronosticat al desembre, a causa de l'encariment del petroli i els aliments. Per aquest motiu, el president del BCE, Jean-Claude Trichet, ha anunciat una "possible" pujada dels tipus d'interès a l'abril. De moment, però, ha decidit mantenir els tipus d'interès a l'1 per cent, el punt més baix des del maig del 2009.

Actualitzat
El Banc Central Europeu ha revisat a l'alça les seves expectatives d'inflació per aquest any i el que ve com a conseqüència de l'alça de preus de l'energia i altres primeres matèries, que, en el cas del 2011 situen les expectatives d'inflació entre el 2% i el 2,6%, per sobre de l'1,8% pronosticat al desembre. Per aquest motiu, el president de l'entitat, Jean-Claude Trichet, ha reconegut que una pujada de tipus a l'abril és "possible".

De fet, el president del BCE ha renunciat en la tradicional roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Govern del BCE a qualificar d'"apropiats" els actuals tipus d'interès, tal com ha estat fent durant mesos, i en canvi ha reconegut que una pujada de tipus a l'abril "és possible", tot i que ha subratllat que no hi ha cap compromís previ de la institució en les seves decisions.

Així, el banquer francès ha garantit una "forta vigilància" de l'evolució dels preus i les expectatives d'inflació, una expressió utilitzada tradicionalment, tot i que no sempre, per Trichet en les reunions prèvies a pujades de tipus. El canvi de posició del BCE es produeix davant del repunt de la inflació harmonitzada com a conseqüència del repunt de preus de l'energia i les primeres matèries.
Anar al contingut