La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho (Foto: ACN)
Barcelona

El PPC estudia mecanismes legals i polítics contra la declaració "il·legal i antidemocràtica"

Sánchez-Camacho considera l'actitud de CiU i ERC "la provocació més gran de la història a la convivència i a la Constitució", en tractar-se d'una "declaració d'independència que està fora de la llei" i un "desafiament" a l'Estat.

RedaccióActualitzat
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha carregat durament contra la declaració sobre el dret a decidir que CiU i ERC volen sotmetre a votació al Parlament el proper 23 de gener, una "declaració d'independència" que ha qualificat d'"il·legal, antidemocràtica, sectària i partidista".

La líder dels populars catalans considera l'actitud de convergents i republicans "la provocació més gran de la història a la convivència i a la Constitució", en tractar-se d'una "declaració d'independència que està fora de la llei" i un "desafiament" a l'Estat.

Sánchez-Camacho ha lamentat que no s'hagi fet arribar la declaració de sobirania a tots els partits i ha advertit que estudien els "mecanismes polítics i legals" per frenar-la. Per la líder del PPC, amb la declaració de sobirania, que té per objectiu "la voluntat de constituir Catalunya en un nou estat en el marc de la UE, s'obre una "gravíssima situació".



Anar al contingut