Madrid

El PP inclou al seu programa electoral que no negociarà amb ETA tot i l'anunci del final de la violència

El Partit Popular no negociarà amb ETA. La formació ha inclòs el rebuig al diàleg amb la banda en el seu programa electoral, segons informen diverses agències espanyoles. El PP no pensa trencar la seva postura ni per l'anunci del final de la violència armada. Al programa assegura que la no-negociació serà "el principi bàsic de la política de seguretat de l'Estat".

RedaccióActualitzat
Els populars deixen clar en el seu programa, en el capítol titulat "La derrota d'ETA", que no pensen negociar amb la banda armada. El PP assegura que treballarà per promoure el reconeixement i la memòria de les víctimes de la banda i que donaran suport a les iniciatives de la societat civil en aquest sentit.

El resum del programa del Partit Popular, que han publicat les agències EFE i Europa Press, inclou les 100 mesures fonamentals de la formació de cara a les eleccions del 20 de novembre.

ETA va emetre el dijous 20 d'octubre un comunicat en què anunciava el cessament definitiu de la violència. La banda demanava als estats espanyol i francès negociar les conseqüències del "conflicte" basc i buscar una sortida democràtica.

Menys impostos a l'estalvi

En el marc de la política econòmica, el PP proposa rebaixar l'impost que grava l'estalvi, incloent en aquesta nova deducció de l'IRPF també l'adquisició d'habitatge habitual. També promet la millora del tractament fiscal dels plans de pensions.

En relació amb la reforma laboral, prioritària pels populars, el PP avança que es modificarà el sistema de negociació col·lectiva i que tindran prevalença els sous i condicions de treball que pactin treballadors i empresaris.

Pel que fa a l'avortament, una altra de les qüestions respecte a la qual el PP ha fet una dura política d'oposició, el programa diu que canviaran la llei per reforçar la protecció del dret a la vida.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut