Madrid

El PP guanyaria els comicis i Ciutadans consolidaria el seu ascens i desbancaria Podem, segons el CIS

Convergència i Esquerra obtindrien un 2,9 i un 2,2% dels vots, respectivament

RedaccióActualitzat

El Partit Popular guanyaria les eleccions generals del 20 de desembre si es fessin ara amb un 29,1% dels vots i augmenta la seva distància amb el PSOE, uns quatre punts, segons l'enquesta d'octubre que ha fet públic el Centre d'Investigacions Sociològiques. El PSOE, però, incrementa la seva estimació de vot fins al 25,3%.

Per la seva part, Ciutadans consolidaria el seu ascens i esdevindria en la tercera força política al Congrés amb un 14,7% dels vots, un 3,6% més que en l'anterior CIS de juliol. D'aquesta manera, passaria per davant de Podem que quedaria rellevat a la quarta posició amb un 10,8% dels vots, quan en l'últim CIS va obtenir el 15,7% dels vots. Esquerra Unida-Iniciativa per Catalunya tindria el 4,7% dels vots i UPyD, 1,2%.

Convergència Democràtica de Catalunya i Esquerra Republicana, per la seva banda, obtindrien un 2,9 i un 2,2% dels vots respectivament. Unió, en canvi, obtindria un 0,1% dels vots.

L'enquesta es va fer entre l'1 i el 12 d'octubre, pocs dies després de les eleccions catalanes i abans de la ronda de contactes que ha engegat el president espanyol Mariano Rajoy.

Uxue Barkos continua set la líder més ben valorada

 



La presidenta navarresa, Uxue Barkos, continua sent la figura política més ben valorada de l'Estat. Obté un 4,2% i, tot i que la seva nota ha baixat cinc dècimes respecte a l'última enquesta del CIS, malgrat ser l'única que arriba al 4. La segueix el líder del PSOE, Pedro Sánchez, que obté un 3,84%, la mateixa nota de l'última onada. 

La tercera posició és per al republicà Alfred Bosch, que té un 3,74%. Per sobre del 3 també se situen el valencià Cayo Lara (3,53%), Joan Baldoví Roda (3,39%) i Rosa Díez (3,37%).

Entre els que no arriben a la cota del 3 hi ha el portaveu del grup de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, que treu un 2,84% i el president espanyol, Mariano Rajoy, que, amb un 2,82%, és últim, tot i que obté dues dècimes més que en l'anterior enquesta.

En aquesta enquesta no hi ha valoració ni per Pablo Iglesias ni per Albert Rivera perquè no formen part del Congrés dels Diputats.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut