Madrid

El PP es distancia del PSOE i els partits emergents perden força, segons el CIS

Els populars guanyarien a Espanya, i a Catalunya, Convergència i Unió i Esquerra Republicana conservarien els resultats

Actualitzat

El baròmetre del CIS del juliol apunta a una recuperació del bipartidisme. El PP (28,2%) i el PSOE (24,9%) es reforcen, mentre que les forces emergents, Podem i Ciutadans, perden pistonada.

Els populars augmenten distància davant dels socialistes. Ara guanyarien les eleccions amb més de tres punts respecte al PSOE, quan a l'abril només els separaven 1,3 punts. 

Pel que fa a Podem (15,7%) i C's (11,1%), es mantindrien en tercer i quart llocs baixarien lleugerament en intenció de vot respecte a l'última enquesta, del mes d'abril. Tot i això, la formació liderada per Pablo Iglesias continua en descens, i cau de gairebé un punt, i Ciutadans també baixaria gairebé dos punts, fins a l'11,1%.

Esquerra Unida, que a Catalunya compta els vots d'Iniciativa, tindria el 3,7% dels suports

A Catalunya, Convergència i Unió i ERC conserven pràcticament els resultats de l'últim sondeig.

Cal tenir en compte que, tot i la ruptura, al CIS de juliol Convergència i Unió encara s'han comptat com a una única força.

Segons l'enquesta del CIS, el polític espanyol més ben valorat és justament una dona, la presidenta de Navarra, Uxue Barkos, que obté un 4,72 i millora la nota, com Pedro Sánchez, amb un 3,84, i Alfred Bosch, que obté un 3,66. El líder d'IU manté un 3,42. El president del govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, suspèn amb un 2,61

Aquesta és la primera enquesta sobre intenció de vot posterior al 24-M i els pactes electorals.

Les entrevistes d'aquest baròmetre es van fer la primera quinzena de juliol, per tant, setmanes després d'haver-se constituït els ajuntaments. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut