València

El PP acusa Zapatero de deixar indefensos els catalans no nacionalistes

La consulta per la independència d'Arenys de Munt també és protagonista a Madrid, on el Partit Popular ha aprofitat la iniciativa per carregar contra el govern de José Luis Rodríguez Zapatero. El vicesecretari de Comunicació del PP, Esteban González Pons, ha acusat el president d'"estar deixant indefensos els catalans no nacionalistes, que són la majoria, i d'estar renunciant a defensar la Constitució del 1978". També el PSC ha rebut per aquesta qüestió. En aquest cas ha atiat el foc el coordinador de Presidència i Relacions Internacionals del PP, Jorge Moragas, que creu que la consulta es deu a "un exercici més d'irresponsabilitat" del tripartit català.

Actualitzat
Esteban González Pons ha lamentat des de València la "impassibilitat" de Zapatero i el govern davant de la consulta arenyenca. El popular diu que ha trobat a faltar que "com a mínim políticament el govern no hagi fixat una posició en defensa dels catalans no nacionalistes, que són la majoria, i de la resta dels espanyols".

Per contra, González Pons critica que el govern pressioni el Tribunal Constitucional per "no dictar amb llibertat la sentència sobre l'Estatut que declara que Catalunya és una nació". Creu que és paradoxal veure Zapatero "ser tan tou, políticament, amb referèndums com el d'Arenys i tan dur, políticament, per defensar l'Estatut". I li recorda que hauria de fer el contrari: "Respectar el Constitucional i posicionar-se en contra dels independentistes".

Per la seva banda, el coordinador de Presidència i Relacions Internacionals del PP, Jorge Moragas, ha afirmat que la consulta d'Arenys és fruit d'"un exercici més d'irresponsabilitat" del tripartit català i ha afegit que "alguns polítics a Catalunya han après allò que era, en altres temps, el nacionalisme radical al País Basc".


Anar al contingut