Seu del Consell General del Poder Judicial, el CGPJ, a Madrid
Seu del Consell General del Poder Judicial, el CGPJ, a Madrid
Madrid

El poder judicial insta les administracions a "perseguir" Arran per l'atac a Llarena

Quim Torra condemna l'acció, que creu tan "inadmissible" com l'empresonament dels líders independentistes, i Grande-Marlaska demana no fer "alarmisme".

RedaccióActualitzat

La Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial, el CGPJ, reclama a la Fiscalia i a les administracions central i autonòmica que actuï "immediatament" contra els que aquest dimecres van llançar pintura groga a la porta de la casa que el jutge Pablo Llarena té a Sant Cugat.

En un comunicat de to contundent fet públic aquest dijous, el CGPJ insta a la "persecució" dels autors de la pintada, reivindicada per l'organització juvenil de l'esquerra independentista Arran:

"Instar a la Fiscalia General de l'Estat, el Ministeri de l'Interior i al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya perquè d'immediat adoptin totes les mesures per a la persecució de les persones i grups que han participat en aquests fets delictius."

El comunicat expressa el "reconeixement" del CGPJ a tots els jutges que treballen a Catalunya, que considera que també han estat atacats i per als quals demana més protecció:

"El rebuig més absolut a l'atac patit pels dos magistrats i la seva família, i a l'atac que amb això s'ha perpetrat també contra tots i cadascun dels Jutges i Magistrats que presten servei a Catalunya."


 

Notícia relacionada: Jutges conservadors comparen l'acció d'Arran contra Llarena amb l'Alemanya nazi

Grande-Marlaska: "Tampoc hem de generar alarmisme".

Poc abans, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, s'ha referit a l'acció d'Arran com un fet violent, però puntual i ha demanat no fer alarmisme:

"Ens ha de preocupar a tots la crispació, però tampoc hem de generar alarmisme. Les forces i cossos de seguretat de l'Estat actuen davant la prepotència i la sobèrbia dels que exerceixen la violència i apliquen la llei i l'estat de dret."

Torra: "En contra de qualsevol acció de violència"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha condemnat l'acció, i ha afegit que és tan "inadmissible" com l'empresonament dels polítics independentistes. Ho ha dit en declaracions a Ràdio Euskadi:

Quim Torra: "Estic en contra d'aquesta acció, estic en contra de qualsevol acció de violència. Però la meva pregunta és: estar un minut a la presó per haver permès un debat al Parlament de Catalunya és admissible?"

Entrevistador: "Condemnaria l'acció d'ahir?"

Quim Torra: "Sí, la condemno, ja ho he dit, condemno qualsevol acció de violència."

La CUP dona suport a Arran

La CUP, força política en què està integrada Arran, ha donat suport a la pintada. Ho ha fet la diputada al Parlament Natàlia Sànchez, que l'ha qualificada d'"expressió de crítica":

"Una expressió de protesta en relació amb el paper de la judicatura espanyola, tan ben representada per Pablo Llarena, i els interessos de part que es mostren en aquest judici contra el dret a l'autodeterminació."

 

Notícia relacionada: Ciutadans denuncia Arran per la pintura groga a casa del jutge Llarena

Netegen la porta de Llarena de matinada

Aquesta matinada, tres persones han netejat la pintada groga a l'entrada de la casa de Llarena. També ho han fet amb la cara tapada, però com a personatges de la sèrie "La casa de papel". Com els membres d'Arran, també ho han gravat en vídeo, i un periodista de 13TV l'ha difós a Twitter:

 

"Apreciar l'art combatiu"

L'organització juvenil independentista Arran, que s'ha fet responsable de la pintada, han contestat també que netejar-la és no saber "apreciar l'art combatiu":

 


 

ARXIVAT A:
Pablo LlarenaProcés catalàCUP
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut