Inés Arrimadas i altres dirigents de Ciutadans a Catalunya, aquest migdia a la Ciutat de la Justícia
Inés Arrimadas i altres dirigents de Ciutadans a Catalunya, aquest migdia a la Ciutat de la Justícia
Madrid/Barcelona

Ciutadans denuncia Arran per la pintura groga a casa del jutge Llarena

Ho consideren un delicte d'odi i Albert Rivera ho qualifica de "salvatjada" dels "totalitaris"

RedaccióActualitzat

L'executiva permanent de Ciutadans va decidir en una reunió a Madrid aquest dimecres posar una denúncia a la fiscalia contra el grup juvenil Arran per haver llançat pintura groga a la porta del domicili del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena a Sant Cugat.

La denúncia l'ha posada aquest dijous al migdia a la Ciutat de la Justícia Inés Arrimadas, acompanyada per membres destacats del partit a Catalunya.

 

Arrimadas ha dit que han posat la denúncia perquè consideren que l'acció d'Arran constitueix un delicte d'odi:

"El que ens sobta molt és que el govern d'Espanya no faci res, i el que ens sobta molt és que el senyor Torra no rectifiqui i no comenci a dir tot el contrari del que ha dit fins ara, perquè deia que els comandos separatistes havien d'apretar. El que hauria de dir el senyor Torra és que han de parar."

 

"Salvatjada" dels "totalitaris"

Rivera ja havia condemnat l'acció aquest dimecres al migdia a Twitter, qualificant-la de "salvatjada dels comandos separatistes contra el jutge Llarena". Segons Rivera, són "totalitaris" que "assetgen impunement els defensors de l'estat de dret a Catalunya":

 


Notícia relacionada - març 2018: Arran fa pintades contra Llarena en una urbanització de Das

Va ser Arran mateix qui es va responsabilitzar de l'acció aquest dimecres penjant un vídeo a Twitter. En un comunicat han dit que era en resposta a la detenció aquest dimarts de 3 membres de la seva organització, i l'han justificada dient que Llarena "és un símbol del règim del 78".

Fonts del Ministeri de l'Interior han dit que la seguretat no ha fallat, però al·leguen que no hi pot haver "risc 0".

El president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha condemnat els fets i ha demanat que es respecti la independència de la justícia.

"Imposar una idea per la força"

Per la seva banda, l'Associació Professional de la Magistratura, l'APM, entitat que aplega jutges de tendència conservadora, ha comparat l'acció d'Arran amb la Nit dels Vidres Trencats nazi contra els jueus a Alemanya fa 80 anys.

Aquesta associació, que fa anys va presidir el mateix Llarena, han afegit que "evidentment" no s'ha arribat aquella situació, però que "el propòsit que anima aquesta agressió és el mateix: imposar una idea per la força".

ARXIVAT A:
Pablo LlarenaProcés catalàCsDelicte d'odi
Anar al contingut