El perfil dels votants de la CUP

Segons el CIS, són joves de menys de 35 anys, els interessa molt la política i la immensa majoria tenen estudis secundaris o superiors

RedaccióActualitzat

Els votants de la CUP són declarament independentistes, els interessa molt la política i estan ben informats. Segons l'última enquesta del CIS, són majoritàriament gent jove, per sota de 34 anys, més homes que dones, i la immensa majoria tenen estudis secundaris o superiors. De fet, són la força política amb un electorat més format acadèmicament.

Són notablement fidels a la força política que voten, de la qual valoren la coherència de les accions amb l'ideari polític:

"Penso que els votaré, perquè els vaig votar l'altra vegada, i crec que han complert amb el que jo esperava."

"De la CUP espero que es comporti com s'ha comportat fins ara, ja en tinc prou."

 "Com que ara som violents i som totes aquestes coses, ells, que sempre els han titllat precisament d'això, s'estan portant d'una manera increïble, estan fent unes accions molt bones per al país."

 

Els estatuts de la CUP impedeixen que els càrrecs electes repeteixin legislatura, amb un màxim de 4 anys. Per això els votants no decideixen el vot pels candidats, sinó més aviat per qüestions ideològiques.

 

Però això no vol dir que renunciïn als que ja han plegat, perquè són els seus actius més valorats. Molt al contrari, durant la campanya tenen un paper important. És el cas del que va ser cap de llista el 2012, David Fernàdez, que ha participat a molts mítings:

"Avui em toca parlar de l'1 d'octubre, només de l'1 d'octubre."

 

 

El cap de llista actual, el sociòleg i psicoterapeuta Carles Riera, ja té experiència parlamentària: ha estat un any de diputat. Amb ell s'ha fet una excepció, perquè ho ha estat un període molt curt. Però a diferència de la resta de partits, la campanya no es fa basant-se només en el seu protagonisme.

 

ARXIVAT A:
Eleccions 21DProcés catalàArticle 155CUP
Anar al contingut