València

El Parlament valencià crearà una comissió d'investigació sobre l'accident de metro que durarà un mes

Les Corts valencianes han decidit en un ple ordinari crear una comissió d'investigació per analitzar durant un mes l'accident del metro del passat 3 de juliol. Abans de l'assemblea, el Parlament ha guardat un minut de silenci en record de la última víctima mortal del sinistre, que ha mort avui i ha elevat el nombre de morts a 43. Sobre les causes del sinistre, fins ara es manté que el comboi sobrepassava la velocitat adequada; anava a 80 quilòmetres per hora en lloc de 40 quilòmetres per hora.

Actualitzat

Abans de començar el ple que havia de debatre la constitució de la comissió, les Corts Valencianes han guardat un minut de silenci en memòria de la última víctima del tràgic accident que va sacsejar la ciutat el 3 de juliol.

Finalment, la comissió es constituirà dilluns i durarà un mes, tal com volia el Partit Popular. Els socialistes desitjaven que la comissió durés el que calgués. L'oposició també ha sostingut que el PP ja té les "conclusions redactades" de la comissió. Els populars, per la seva banda, l'han acusada d'intentar "allargar aquest debat per adaptar-lo a la seva pròpia agenda politicoelectoral".

Fins ara, el govern ha atribuït la tragèdia a un excés de velocitat i a un possible defalliment del conductor, segons el conseller d'Infraestructures. El conseller de Sanitat, però, va contradir aquesta possibilitat amb els resultats d'una segona autòpsia que no constataven cap anomalia en aquest sentit.

El que de moment es manté és que el comboi sobrepassava la velocitat adequada; anava a 80 quilòmetres per hora en lloc de 40 quilòmetres per hora.

D'altra banda, la Junta de Portaveus de la Cambra Autonòmica ha aprovat per unanimitat ampliar l'activitat parlamentària als mesos de juliol i agost perquè la comissió pugui desenvolupar la seva feina.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut