València

UGT i CCOO convoquen una manifestació ciutadana per reclamar una millora del transport públic

Les centrals sindicals d'UGT i CCOO a València han convocat una manifestació ciutadana pel 27 de juliol per reclamar una millora del transport públic, després del tràgic accident de metro. L'anunci l'han fet aquest divendres, el mateix dia de la mort d'una de les sis persones que quedaven ingressades a l'hospital arran de la tragèdia i de l'aprovació al Parlament de la creació d'una comissió d'investigació que durarà com a màxim un mes. Els sindicats encara no han decidit si es personaran com a acusació particular a la causa oberta per l'accident.

Actualitzat
El proper dia 27 de juliol els ciutadans estan cridats a participar en la manifestació organitzada per les centrals sindicals valencianes d'UGT i CCOO. L'objectiu d'aquesta convocatòria és defensar uns serveis públics "segurs i eficaços" i la millora dels transport públic.

Segons han acordat aquest dijous a la nit tots dos sindicats, durant la protesta s'expressarà el rebuig a la política de la Generalitat pel que fa a la dotació de serveis públics i el control del seu funcionament, i també a la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), que gestiona el metro, com a "responsable de la seguretat en la circulació, de les decisions preses i també de les omissions en les actuacions", ha afirmat Joan Sifre, secretari general de CCOO a València.

De moment, els sindicats no han decidit si es personaran com a acusació particular en la causa oberta per l'accident del passat 3 de juliol a València, que ja ha provocat la mort de 43 persones. Sifre ha assenyalat que ara, onze dies després de l'accident, l'adequat és "demanar responsabilitat a qui és el responsable directe, sense parlar de culpes".

Per la seva banda, el secretari general d'UGT a València, Rafael Recuenco, ha mostrat aquesta setmana el seu desacord amb la reobertura de la línia 1 de metro de València i ha manifestat que l'empresa hauria d'haver aplicat "mesures correctores" en matèria de seguretat, que costarien "quatre hores i quatre duros".

En resposta a les crítiques llançades des d'UGT, el portaveu del Consell, Vicente Rambla, ha acusat aquest divendres el sindicat d'haver tingut "una reacció dura" i de produir una "alarma social desproporcionada". Rambla ha destacat la intenció "clara" i "ineludible" del govern valencià de conèixer les causes de l'accident "fins a les últimes conseqüències" i considera que "no hi ha gaires retrets a fer" al Consell en la gestió de l'accident.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut