L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, amb la representant d'HEMAV, Laura Samso; el vicerector de la UdL, Albert Sorribas; el president de Lleida…
L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, amb la representant d'HEMAV, Laura Samso; el vicerector de la UdL, Albert Sorribas; el president de Lleida Drone, Andreu Ibáñez, i el gerent del PCiTAL, Josep Clotet. Imatge del 13 de març del 2017 (Horitzontal)

El Parc Científic de Lleida i l'aeroport d'Alguaire acolliran un curs de pilot de drons

Actualitzat

ACN Lleida.-El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) i l'Aeroport de Lleida-Alguaire acolliran entre el 27 de març i el 8 d'abril un curs oficial de pilot de dron, de pes inferior a 25 quilos, que serà impartit per HEMAV, la major operadora de drons de l'estat espanyol, especialitzada en aplicacions en el sector agrícola. El curs, que consta de 64 hores lectives i es podrà seguir en la modalitat assistencial, presencial, intensiva o parcial, està homologat per l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) i el títol serà vàlid per tot el territori estatal. A més dels dos certificats que s'emetran als pilots que superin aquest curs, també podran formar part d'una borsa de pilots de drons, que els ajudarà a cercar treball d'una manera més efectiva. Durant la presentació, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat que el PCiTAL "és un dels centres que lidera la tecnologia dron i, en especial, la seva aplicació al món agroalimentari, que és un dels àmbits on té una major aplicació aquesta tècnica de vols i tot el que se'n deriva".

Ros ha manifestat que Lleida i el Parc Científic volen liderar una tecnologia "que ja té present, però que encara tindrà més futur en el món de la planificació agrària". Per aquesta raó, l'alcalde de Lleida ha defensat que "tenia tot el sentit que des del Parc, conjuntament amb l'Associació Lleida Dron i la UdL es tirés endavant amb aquest curs, que només s'ha dut a terme en Madrid i Barcelona".Laura Samso, responsable de projectes especials d'HEMAV en diferents sectors, entre els quals destaca l'agricultura de precisió, ha estat l'encarregada d'explicar les característiques d'aquest primer curs oficial de pilots de drons, de pes inferior a 25 quilos, que realitzarà les pràctiques a l'Aeroport de Lleida-Alguaire i les assignatures teòriques al PCiTAL, on instal·larà un simulador de vol.El vicerector de Polític Científica i Tecnològica de la UdL, Albert Sorribas, ha valorat accions de formació de nous professionals com la que s'ha anunciat aquest dilluns, ja que "és necessiten aquests pilots per fer realitat la innovació en el món del sector agroalimentari". Per la seva part, Andreu Ibáñez, president de l'Associació Lleida Dron, impulsor del curs juntament amb el Parc Científic de Lleida i la UdL, ha destacat que el 50% del mercat dels drons està dedicat a la investigació en el món agroalimentari. "No només necessitem pilots que facin anar els drons, també cal qui sàpiga processar les dades obtingudes i les apliqui, per presentar-les de manera entenedora al pagès, perquè apliqui els nous coneixements", ha afirmat.

Anar al contingut