El papa Francesc durant l'audiència setmanal de dimecres a la plaça de Sant Pere (EFE)
El papa Francesc durant l'audiència setmanal de dimecres a la plaça de Sant Pere (EFE)
Buenos Aires

El papa rebutja una donació d'un milió d'euros del govern argentí perquè diu que té altres necessitats per cobrir

El papa Francesc ha justificat la decisió indicant que no es poden demanar diners al govern perquè té moltes altres necessitats del poble per cobrir

RedaccióActualitzat

El papa Francesc ha refusat una donació d'un milió d'euros del govern argentí i ha ordenat que es tornin els diners.

Segons revela la premsa de Buenos Aires, es tracta d'una partida destinada a subvencionar l'organització catòlica Scholas Ocurrentes, creada pel mateix papa per combatre l'exclusió a través de l'ensenyament, l'esport i l'art.

Francesc ha demanat als directors de la xarxa que tornin una donació de 16,6 milions de pesos argentins (uns 1,07 milions d'euros). La donació va ser aprovada per decret pel president Mauricio Macri després de rebre una petició explícita d'ajuda per part dels responsables de l'entitat.

El papa Francesc ha justificat la decisió indicant que no es poden demanar diners al govern perquè té moltes altres necessitats del poble per cobrir. El pontífex va enviar una carta als responsables de l'entitat on quedava clar que no podien demanar "ni un cèntim":

"El govern argentí ha de respondre a tantes necessitats del poble que no tenen dret a demanar-li ni un cèntim."

Algunes fonts han apuntat que la donació d'un milió d'euros s'hauria interpretat des del Vaticà com un intent del macrisme per comprar el papa.

Anar al contingut