Francisco Martínez, nou secretari d'Estat de Seguretat (Foto: EFE)
Francisco Martínez, nou secretari d'Estat de Seguretat (Foto: EFE)
Madrid

El número dos d'Interior, Ignacio Ulloa, renuncia al càrrec de secretari d'Estat de Seguretat

Ignacio Ulloa, secretari d'Estat de Seguretat, ha presentat la seva renúncia al càrrec "per motius personals". Ulloa feia tot just un any que havia assumit el segon lloc en importància del Ministeri d'Interior, encapçalat per Jorge Fernández Díaz. El nou secretari d'Estat de Seguretat serà Francisco Martínez, cap de gabinet del ministre.

RedaccióActualitzat
El número dos d'Interior, Ignacio Ulloa, renuncia al càrrec de secretari d'Estat de Seguretat, un any després de la seva presa de possessió. Fonts pròximes al secretari d'Estat han informat que la decisió respon a "motius personals". El titular de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha nomenat com a substitut d'Ulloa el cap de gabinet del ministre, Francisco Martínez Vázquez, segons ha confirmat la vicepresidenta del govern espanyol,  Soraya SáenzdeSantamaría, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

El nou secretari d'Estat de Seguretat va néixer a Madrid fa 37 anys. Està llicenciat en Dret i també en Ciències Econòmiques i Empresarials. L'any 2004 va ingressar per oposició com a lletrat de les Corts Generals amb el número 1 de la seva promoció. Un cop al Congrés dels Diputats, Francisco Martínez va quedar adscrit a la Direcció d'Assistència Tecnicoparlamentària de la cambra baixa. Al 2005 el van nomenar director de Relacions Internacionals de la Secretaria General del Congrés, un càrrec des d'on va dirigir i organitzar les activitats internacionals de la cambra. El gener de l'any passat el van designar director general del Gabinet del Ministre de l'Interior.    

El SUP, el Sindicat Unificat de Policia, no es creu la versió que Ignacio Ulloa renunciï per motius personals. El secretari general d'aquest sindicat policial, José Manuel Sánchez Fornet, considera que el ministre Jorge Fernández Díaz ha destituït Ulloa per la falta de coordinació dins d'Interior: "Crec que ha estat una destitució. Hi havia diferències, no encaixava dins del departament i les coses no funcionaven bé en el Ministeri en matèria de coordinació". Segons el SUP, el ministre s'hauria de replantejar novament l'estructura d'Interior.

Ignacio Ulloa va prendre possessió del seu càrrec el gener de l'any passat. El seu nomenament va donar a la nova cúpula d'Interior un marcat perfil jurídic. Jurista de professió, Ignacio Ulloa és magistrat de carrera i, abans d'assumir el seu càrrec a Interior, exercia com a lletrat del Tribunal Constitucional i jutge de primera instància i instrucció de Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà. Entre les feines al capdavant de la Secretaria d'Estat de Seguretat, destaca el desenvolupament del pla de retirada d'escortes per intentar racionalitzar els serveis de protecció personal, especialment els que es prestaven al País Basc i Navarra. Això va permetre la recuperació d'efectius per a tasques de seguretat ciutadana.

El mes passat, Ignacio Ulloa va participar a Barcelona en la inauguració de la Jornada sobre Tecnologies per a la Lluita contra el Terrorisme. Durant la seva conferència, el secretari d'Estat de Seguretat va alertar que els jihadistes busquen armes nuclears i químiques.





Anar al contingut