Una nena dibuixa en una taula amb Philip Stanton. (Foto: Big Draw / Flickr)
Artistes com Philip Stanton s'han acostat al públic per compartir el dibuix. (Foto: Big Draw / Flickr)
Barcelona

El Museu Picasso organitza la primera Big Draw, la festa del dibuix

El Museu Picasso reivindica el dibuixar. Ho ha fet en el marc de la primera Big Draw, una festa del dibuix que s'ha celebrat aquest diumenge entre les onze del matí i les sis de la tarda a Barcelona. Es tracta d'un esdeveniment pioner a l'estat espanyol però que beu d'experiències similars a grans capitals com ara Londres, Berlín, Nova York o Sydney. Durant tot el dia artistes, il·lustradors, dissenyadors i altres creadors han participat en tallers perquè tothom pugui aprendre i experimentar el dibuix.

Actualitzat
La jornada s'ha organitzat al voltant de tallers situats als barris de la Ribera, Santa Caterina i Sant Pere. Durant tot el dia artistes com Pilarín Bayés, Miguel Gallardo, Philip Stanton o América Sánchez, entre altres, han acostat el seu treball a la gent i han revelat alguns dels secrets de l'ofici. 

América Sánchez ha instal·lat miralls als patis del museu perquè els visitants es fessin autoretrats, i Philip Stanton ha dibuixat un gran mural col·lectiu al passeig del Born. Pau Estrada s'ha proposat arrencar els dibuixos més espontanis i el col·lectiu Papermind ha organitzat un taller de retolació. També hi han participat altres espais culturals, com l'Espai Brossa, que ha ofert un taller d'escenografia, i el teatre La Puntual, que ha convidat tothom a fer escultures de la seva ombra.

La Big Draw es va encetar ara fa deu anys a Londres i es fa a grans capitals del món com ara Berlín, Nova York i Sydney.
Anar al contingut