Barcelona

El mercat dominical de Sant Antoni busca una nova ubicació

Ja fa gairebé un any que van començar les complexes obres de remodelació del mercat de Sant Antoni de Barcelona. L'alimentació i els encants de roba estan instal·lats en dues carpes a la ronda de Sant Antoni, però encara queda pendent de recol·locació el mercat dels diumenges, el dels llibres, còmics, cromos i segells. El mercat dominical fa 74 anys que s'instal·la sota la marquesina exterior i no està resultant fàcil trobar una bona ubicació per a un mercat tan singular.

Actualitzat
El mercat de Sant Antoni és el més gran de Barcelona. Les obres de remodelació van començar fa un any i es preveu que en durin quatre més. Mentrestant, i per no interrompre l'activitat, el mercat d'alimentació i els encants de roba s'han traslladat en carpes a la ronda de Sant Antoni, mentre les obres avancen dins el recinte del mercat.

A l'exterior del mercat, sota la marquesina, encara queda el mercat dominical, de llibres, còmics, cromos i segells, ubicat aquí des de l'any 1936. És l'última peça d'aquest trencaclosques que encara no ha estat reubicada. Per trobar una solució i aconseguir que les obres de remodelació siguin compatibles amb l'activitat comercial, s'han presentat diverses alternatives per a la ubicació de les parades del mercat dominical.

Mercats Municipals ha presentat diverses propostes per a l'emplaçament temporal del mercat dominical. Entre les alternatives que es van proposar hi havia el tram de la Gran Via on es fa la Fira de Reis i l'avinguda Mistral, entre altres opcions.

La ubicació que actualment proposa l'Ajuntament se centra a col·locar les parades dels diumenges en el tram del carrer d'Urgell entre Tamarit i Manso, el tram de la ronda de Sant Pau entre Manso i Marquès de Campo Sagrado, amb algunes parades situades al carrer de Tamarit i Parlament. Els llibreters no estan d'acord amb aquesta proposta, perquè crearia un mercat molt dispers al llarg de 650 metres, i en demanen un emplaçament més compacte.

Al setembre, Mercats Municipals reprendrà les converses amb els llibreters i les entitats del barri per definir els detalls del trasllat. Tot plegat pot allargar-se uns quants mesos.

Unes 5.000 persones giren al voltant del mercat dominical, que fa 74 anys que és sota la marquesina exterior. És un dels pocs mercats en tot el món d'aquestes característiques, està molt lligat a la vida del barri i generacions de persones s'hi senten identificades.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut