El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, en una imatge d'arxiu.
El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, en una imatge d'arxiu.
Madrid

El jutge Ruz demana a la policia si hi ha connexions entre el "cas Gürtel" i la comptabilitat B del PP

Aquest podria ser el primer pas perquè el magistrat assumeixi la investigació dels anomenats "papers de Luis Bárcenas", la qual cosa obligaria la Fiscalia Anticorrupció a cessar en les diligències que va obrir el passat 24 de gener passat i remetre totes les actuacions a l'Audiència Nacional.

RedaccióActualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha demanat a la policia un informe per saber si hi ha connexions entre el "cas Gürtel" i la presumpta comptabilitat B del PP. Aquest podria ser el primer pas perquè el magistrat assumeixi la investigació dels anomenats "papers de Luis Bárcenas", la qual cosa obligaria la Fiscalia Anticorrupció a cessar en les diligències que va obrir el 24 de gener passat i remetre totes les actuacions a l'Audiència Nacional.

En la sentència donada a conèixer aquest divendres, el titular del jutjat central d'instrucció número 5 dóna un primer pas per poder adoptar aquesta decisió. El jutge estima parcialment un recurs de reforma presentat per la representació processal del PSOE en aquesta causa i demana a la UDEF que "amb la màxima brevetat" emeti l'informe detallant els "elements subjectius, objectius i de temporalitat" que acreditarien una suposada connexió entre les dues investigacions.


Anar al contingut