La porta d'entrada a l'Hospital de Sant Pau.
La porta d'entrada a l'Hospital de Sant Pau.
Barcelona

El jutge imputa sis directius de l'hospital Sant Pau per presumpta malversació de fons

Entre els imputats hi ha José Ignacio Cuervo, delegat de la Generalitat a Madrid durant el govern del segon tripartit; Mercè Cruells Sala, exdirectiva del Servei Català de la Salut i facultativa col·laboradora de Sant Pau; i Ricard Gutiérrez Martí, que l'any 2000 va accedir al càrrec de gerent d'una de les fundacions que formen part d'aquest centre sanitari.

RedaccióActualitzat
El Jutjat d'Instrucció número 22 de Barcelona ha imputat sis directius i exalts càrrecs de l'hospital de Sant Pau de Barcelona per presumpta malversació de fons. Entre els imputats hi ha José Ignacio Cuervo, delegat de la Generalitat a Madrid durant el govern del segon tripartit; Mercè Cruells Sala, exdirectiva del Servei Català de la Salut i facultativa col·laboradora de Sant Pau; i Ricard Gutiérrez Martí, que l'any 2000 va accedir al càrrec de gerent d'una de les fundacions que formen part d'aquest centre sanitari.

El jutge intenta verificar si els contractes laborals d'aquests tres imputats es corresponen amb la realitat o si són ficticis. Per això ha estès la imputació als exgerents i responsables de Recursos Humans de l'hospital de Sant Pau Joaquim Esperalba, Jordi Varela i Felipe Carbajo.

Actualment, l'hospital de la Santa Creu i Sant Pau el governa el patronat de la Fundació de Gestió Sanitària, on hi ha representats la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i l'Arquebisbat de Barcelona.
Anar al contingut