Jordi Pujol, sortint de casa seva aquest dimecres al matí mentre agents de la UDEF la registren
Jordi Pujol, sortint de casa seva aquest dimecres al matí mentre agents de la UDEF la registren

El jutge del cas Pujol busca documentació que incrimini l'expresident

Segons la fiscalia, hi ha documents manuscrits d'Andorra que proven que Jordi Pujol i Soley era el propietari dels diners que s'atribuïen al seu fill gran

RedaccióActualitzat

Els escorcolls a domicilis i despatxos de la família Pujol d'aquest dimecres a Barcelona i a Queralbs buscaven documentació que corroborés que els diners d'Andorra eren de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol i Soley, i no pas del seu fill gran, Jordi Pujol Ferrusola.

És la tesi de la fiscalia, que assegura que hi ha documents aportats pel banc andorrà BPA que ho proven, i que contradiuen la versió de la família, que sosté que totes les operacions a Andorra eren a nom de Jordi Pujol Ferrusola. El jutge instructor, José de la Mata, també és d'aquest parer, i per això va ordenar els escorcolls.

 

 

En concret, serien documents manuscrits en què Jordi Pujol i Soley es declara propietari dels diners dels comptes, i també relatius a moviments posteriors a l'obertura i, en algun cas, al tancament d'algun dels comptes. Això el convertiria a ell en el propietari dels diners.

Per rebatre aquesta tesi, la defensa dels Pujol ha aportat un informe grafològic que compara textos escrits pel pare i pel fill i que provaria que els documents d'Andorra estan escrits tots per Jordi Pujol Ferrusola, i no pas pel seu pare. El jutge ha admès aquest informe, però segons la defensa no l'ha considerat una prova prou sòlida.

 

 

Una empresa a Panamà

A banda d'aquests documents manuscrits, el jutge també buscava documentació relacionada amb una empresa amb seu a Panamà, la Kopeland Foundation. Aquesta entitat seria propietat de Jordi Pujol Ferrusola, i la seva mare, Marta Ferrusola, seria la propietària d'un dels comptes corrents.

La defensa argumenta que la creació d'aquesta fundació la va gestionar el mateix banc andorrà, per garantir l'opacitat dels diners que hi havia. Marta Ferrusola va ser present durant l'escorcoll al domicili familiar de la ronda del General Mitre i la seva filla, Marta Pujol, ho va ser a l'efectuat a la casa de vacances de Queralbs, d'on els policies no es van endur gaire material.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut