Tarragona

El jurat popular declara culpables els dos acusats de dos crims a Bot

El jurat popular ha declarat per unanimitat culpables els dos ciutadans d'origen lituà acusats d'haver mort dos veïns de Bot, a la Terra Alta, al gener del 2002. Segons fonts policials, el veredicte del jurat considera, a més, que un dels dos detinguts, Andrej Martjanov, havia participat en els dos successos, mentre que l'altre, Egidijus Grizas, només ho va fer en el segon. El fiscal demana 32 anys de presó per a l'acusat de dos delictes d'homicidi i un de danys, i 15 anys per a l'altre. En el judici que s'ha seguit a l'Audiència de Tarragona, tots dos van negar els fets i van contradir les seves declaracions que ja havien fet anteriorment als jutjats de Gandesa.

Actualitzat
Pel que fa al primer homicidi, segons el jurat, l'acusat, amb la companyia d'uns còmplices, hauria colpejat "cruelment" un compatriota a l'interior d'un domicili de Bot, localitat a la qual havia acudit per residir amb la seva excompanya sentimental, que estava relacionada amb la màfia russa. Després, van traslladar el ferit fins a un lloc muntanyós, on el van estrangular amb una corda, per després tirar-ne el cadàver per un barranc, on va ser trobat tres mesos després.

Dotze dies més tard, els dos detinguts van matar, també amb l'ajuda d'altres persones, un altre home a l'antiga estació de tren de Bot, i també es van desfer del cos tirant-lo per un precipici.

A més de les condemnes, el fiscal demana que els dos processats indemnitzin amb 156.000 euros la filla de la segona víctima, i reclama que el primer acusat compensi amb 113.000 euros la filla del primer mort i amb 10.000, la seva mare.

Anar al contingut