Imatge del vídeo amb la família francesa segrestada (Foto: YouTube)
Imatge del vídeo amb la família francesa segrestada. (Foto: YouTube)
Camerun/Nigèria

El grup nigerià Boko Haram difon un vídeo de la família francesa segrestada al Camerun

El grup islamista nigerià Boko Haram s'ha atribuït l'autoria del segrest d'una família francesa, la setmana passada, al parc natural de Waza, al nord del Camerun. Demanen que es deixin en llibertat desenes d'islamistes empresonats a Nigèria i el Camerun. Si no es fa cas de la seva demanda, el grup amenaça d'assassinar els ostatges.

RedaccióActualitzat
El grup islamista nigerià Boko Haram s'ha atribuït l'autoria de segrest d'una família francesa, la setmana passada, al parc natural de Waza, al nord del Camerun, a prop de la frontera amb Nigèria. Per demostrar-ho, han difós un vídeo amb les seves exigències.



L'home amb ulleres que parla és un dels ostatges. Apareix al costat d'una dona amb vel, un altre home i de quatre menors. Al seu davant, amb un mocador verd que li cobreix la cara, hi ha un dels segrestadors. Al darrere hi ha homes armats. Un dels membres del grup demana que s'alliberin desenes d'islamistes empresonats a Nigèria i el Camerun. Si no es fa cas de la seva demanda, el grup amenaça d'assassinar els ostatges.

Els ostatges són Tanguy Moulin-Fournier, empleat del grup energètic GDF SUEZ, expatriat a Nigèria. També hi ha la seva dona i els seus quatre fills, d'entre 5 i 12 anys. L'altre és el seu germà, que va viure a Barcelona durant més de 10 anys i que treballava a la planta de Hewlett Packard a Sant Cugat del Vallès.

Fins ara no se sabia del cert si darrere del segrest hi havia la secta radical islàmica nigeriana Boko Haram, nom que es pot traduir per "l'educació occidental és un pecat", o el grup jihadista Ansaru, considerat una escissió de la secta.
Anar al contingut