Pere Aragonès consultant els comptes d'aquest any (ACN)
El secretari d'Economia, Pere Aragonès, ja s'ha començat a reunir amb els representants de la CUP per intentar acostar posicions sobre els pressupostos (ACN)
Barcelona

El govern i la CUP comencen a negociar els pressupostos de l'any que ve

La primera trobada, més tècnica que de contingut, es va fer aquest dimecres i va servir per fixar la metodologia i les línies de treball que seguiran a partir d'ara

RedaccióActualitzat

El govern i els cupaires ja han obert les negociacions per poder arribar un acord amb els nous pressupostos del 2017. Aquest dimecres, la CUP va mantenir la primera reunió formal amb el Departament d'Economia, uns dies després que anunciessin que donarien suport al president Puigdemont en la qüestió de confiança que es farà el dia 28.

Fonts del govern i de la CUP expliquen que va ser un primer contacte en què van poder fixar la metodologia i les línies de treball que seguiran a partir d'ara. Es tracta d'una trobada més tècnica que no pas de contingut, però que resulta clau. I és que tant el govern com la CUP ja han explicat els últims dies que han de restablir ponts de treball i consensuar noves fórmules per consolidar la confiança. De fet, les mateixes fonts expliquen que van acordar mantenir totes les trobades en un clima discret i evitar que es filtressin als mitjans de comunicació.

La intenció del Departament d'Economia és que el projecte de llei de pressupostos per al 2017 pugui començar a tramitar-se a final d'octubre, amb la finalitat de debatre'l a la cambra al novembre i aprovar-lo al desembre. A la trobada hi van participar el secretari d'Economia, Pere Aragonès, i el secretari general del departament, Josep Maria Jové; la representació de la CUP, la va encapçalar la diputada al Parlament Eulàlia Reguant .

Economia treballa en uns comptes que, en teoria, seran molt similars als d'aquest any, amb un augment de la despesa social i dels departaments, encara que la falta d'informació sobre la previsió d'ingressos per al 2017 per part del govern espanyol en funcions està complicant l'elaboració dels pressupostos.

Anar al contingut