Wert saluda Antoni Castellà durant la Conferència General de Política Universitària.
Wert saluda Antoni Castellà durant la Conferència General de Política Universitària. (Foto: EFE)
Madrid

El govern espanyol no impedirà que les universitats catalanes preparin la seva pròpia selectivitat

El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, no veu cap problema perquè les universitats catalanes preparin la seva pròpia selectivitat, un cop desapareguin les proves d'accés a la universitat que coneixem fins ara. Wert ho ha dit després de reunir-se amb el secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat, Antoni Castellà, i els seus homòlegs de la resta de comunitats autònomes.

RedaccióActualitzat

El Ministeri d'Educació no impedirà que la Generalitat i les universitats catalanes acordin una prova única d'accés al sistema universitari. Ho va dir el ministre José Ignacio Wert aquest dilluns, a la Conferència General de Política Universitària, que reuneix els consellers de les diferents comunitats autònomes.

La llei per a la millora de la qualitat de l'educació, la LOMCE, preveu eliminar la selectivitat d'aquí a tres anys, però Catalunya no hi està d'acord. Per això va recordar que la voluntat dels rectors catalans és mantenir l'actual sistema de selectivitat coordinat a través del govern i evitar que cada universitat estableixi els seus mecanismes d'accés.

En aquest sentit, Wert veu amb bons ulls que Catalunya prepari la seva pròpia selectivitat. Recorda que la LOMCE dóna molt marge a les universitats i afegeix que no hi ha cap mena de problema perquè les universitats catalanes consensuïn una prova comuna, substitutòria de l'actual selectivitat.

 

 

Anar al contingut