Madrid

El govern espanyol indemnitzarà els familiars de les víctimes per l'atemptat al Iemen

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que el govern indemnitzarà els familiars dels vuit turistes, cinc catalans i tres bascos, que van morir en l'atemptat suïcida del juliol passat al Iemen. Rubalcaba ha assegurat que les ajudes veuran la llum per mitjà d'un reial decret abans que acabi la legislatura. Amb l'anunci, els familiars dels turistes espanyols morts passen a estar emparats per la llei de solidaritat amb les víctimes del terrorisme.

Actualitzat
Rubalcaba ha estat preguntat a la sessió de control del govern per la diputada del PNB Margarita Uría sobre les possibles subvencions governamentals als afectats per aquest atac. El ministre ha explicat que el seu departament tramitarà el reial decret, que "veurà la llum en les properes setmanes" i que especificarà aquestes subvencions de concessió automàtica.

La diputada basca ha agraït la iniciativa, però ha matisat que el seu grup hagués preferit que aquestes ajudes s'haguessin inclòs en una esmena als pressupostos generals de l'Estat per l'any que ve.

La llei de solidaritat amb les víctimes del terrorisme, aprovada el 1999, es va reformar l'any 2003 per emparar als afectats en actes terroristes contra interessos espanyols a tot el món.
Anar al contingut