Madrid

El govern espanyol convoca una conferència amb les comunitats pels refugiats

L'executiu crearà una comissió interministerial que presidirà Sáenz de Santamaría

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha garantit que Espanya "no negarà el dret d'asil a ningú" i s'ha mostrat convençut que els altres socis europeus també actuaran així. Ho ha dit en acabar la reunió que ha tingut amb el primer ministre britànic, David Cameron, al Palau de La Moncloa.

Tots dos han fet una proposta de tres punts a la Unió Europea: per lluitar contra les màfies, per millorar les condicions de vida als països d'origen i per establir un programa de retorn.

Rajoy ha dit que Europa no pot negar el dret d'asil, però que una altra cosa és acollir totes les persones que hi arriben de manera il·legal.

Rajoy ha anunciat que posa en marxa un grup de treball entre diferents ministres presidit per la vicepresidenta. També convocarà la setmana que ve representants autonòmics i municipals per coordinar les iniciatives. Ha advertit que la crisi dels refugiats és política d'estat, i no pot actuar cadascú pel seu compte.

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat que la comissió interministerial que presidirà es reunirà dilluns per atendre la crisi dels refugiats. Després del Consell de Ministres, la vicepresidenta ha explicat que ha demanat a la ministra de Treball i Seguretat Social, Fátima Báñez, que sigui la que convoqui la reunió sectorial per tractar la crisi.

Sáenz de Santamaría ha explicat que durant els darrers mesos s'han viscut "moments molt complicats que han generat alarma" i, davant d'aquesta realitat, han reclamat una política comuna en matèria d'immigració i asil a curt, mitjà i llarg termini. "Hem de respondre amb la màxima unitat i cooperació", ha assegurat la vicepresidenta, que ha recordat que sempre han defensat una política de solidaritat i responsabilitat, que s'ha d'articular de "manera ordenada" i respectant la legalitat internacional.

Sobre el nombre de refugiats que Espanya podria assumir, ha admès que serà més alt que el de les 2.749 persones ja pactades.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut