Barcelona

El govern espanyol aparca el traçat de l'AVE per Barcelona fins després de les eleccions

Segons publica avui "El Periódico de Catalunya", el túnel que ha de connectar les estacions de Sants i de la Sagrera pel pas de l'AVE no s'adjudicarà en el que queda de legislatura. Segons aquesta font, el govern espanyol hauria decidit aparcar l'adjudicació de les obres del túnel, que ha de passar a tocar de la Sagrada Família, per després de les eleccions del 9 de març, per la impopularitat que ha generat el projecte.

Actualitzat

Amb aquest retard, José Luis Rodríguez Zapatero vol evitar un desgast del PSOE abans de la cita electoral del 9 de març, i dóna ales a Convergència i Unió que veu l'opció de pactar un altre traçat després de les eleccions. Així, no queda tan lluny la proposta feta per la federació de fer passar el tren d'alta velocitat pel Vallès a canvi de donar un suport postelectoral al PSOE si guanya les eleccions.

A qui no agrada el fet de deixar en interrogant el pas de l'AVE pel centre de la ciutat és a l'Ajuntament de Barcelona, que tem una catàstrofe urbanística, política i ferroviària si l'obra no es porta a terme perquè tots els projectes elaborats sobre l'estació de la Sagrera a la zona nord de Barcelona se n'anirien en orris.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut