La vicepresidenta del govern espanyol, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest divendres.
La vicepresidenta del govern espanyol, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest divendres.
Madrid

El govern espanyol afegirà el Consell Assessor per a la Transició Nacional a la impugnació de la Declaració de Sobirania

La vicepresidenta de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, ha avançat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que incorporaran "algunes qüestions" a les al·legacions al procés sobre la impugnació a la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament català. Un exemple n'és el nou Consell Assessor per a la Transició Nacional, que creuen que és una aplicació pràctica de la Declaració.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol considera que el nou Consell Assessor per a la Transició Nacional és una aplicació pràctica de la Declaració de Sobirania aprovada al Parlament català i així ho farà saber al Tribunal Constitucional. D'aquesta manera, l'executiu vol reforçar la impugnació contra el text de la cambra catalana i demostrar que la resolució ja s'està desplegant amb fets.

La vicepresidenta de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, ha avançat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que incorporaran "algunes qüestions" a les al·legacions al procés sobre la declaració. El Consell de Transició seria un exemple d'aquests elements que s'hi afegiran.

Ha estat la resposta a una pregunta sobre la decisió del Parlament de declarar "vigents" i "complementàries" les dues resolucions -tant la del mes de gener com la del març, a la qual s'hi va sumar el PSC- sobre el dret a decidir.

Sense data per a la comissió bilateral

La vicepresidenta també ha explicat que no hi ha cap data fixada per reunir la comissió mixta Estat-Generalitat perquè, segons ha dit, no hi ha contingut que justifiqui la trobada. Sáenz de Santamaría creu que aquestes reunions s'han de convocar "quan hi hagi contingut important" i, en aquest sentit, ha comentat que se celebrarà quan el nombre d'assumptes per tractar "sigui idoni", ja que per part de l'executiu "hi ha molt d'interès" a convocar-la.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut