Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya.
Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya.
Barcelona

La mesa del Parlament respon al TC que les dues declaracions sobiranistes són "vigents" i "complementàries"

De Gispert ha anunciat que la mesa del Parlament ha acordat per majoria aquesta resposta a la providència en què el Tribunal Constitucional l'instava a aclarir quina de les dues prevalia.

RedaccióActualitzat
La mesa del Parlament ha acordat per majoria declarar "vigents" i "complementàries" les dues resolucions sobre el dret a decidir aprovades per la cambra catalana, responent així a la providència del Tribunal Constitucional (TC) que instava a aclarir quina de les dues prevalia.

Així ho ha avançat en declaracions als mitjans la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que ha informat, a més, que la cambra catalana reclamarà poder defensar-se davant el recurs d'inconstitucionalitat presentat pel govern espanyol i que encara no ha estat admès a tràmit pel TC, en haver accedit a les al·legacions de l'advocacia de l'Estat.

Una no substitueix l'altra

Amb la decisió d'aquest dimarts de la mesa, el Parlament declara "vigents" i "complementàries" les dues resolucions sobre el dret a decidir: la Declaració de Sobirania aprovada el mes de gener passat i que ha estat objecte de recurs per part del govern Rajoy després de declarar Catalunya subjecte jurídic polític i sobirà, i la declaració més genèrica a favor del dret a decidir, impulsada pel PSC i aprovada el mes de març passat.

De Gispert ha explicat que la resolució de la mesa es basa en l'informe que els serveis jurídics del Parlament van elaborar en el seu moment, cosa que ha motivat que aquest òrgan de la cambra catalana entengui que una declaració no substitueix l'altra.
Anar al contingut