Manifestació a Ascó en contra de la instal·lació d'un cementiri nuclear (Foto: ACN)
Manifestació en contra del cementiri nuclear a Ascó (Foto: ACN)
Madrid

El govern central parlarà amb Mas sobre la possible ubicació del cementiri nuclear a Catalunya

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, ha anunciat que el govern central reprendrà les converses amb Catalunya sobre la possible ubicació del magatzem de residus nuclears a Ascó quan Artur Mas hagi format el nou govern de la Generalitat. Sebastián ha explicat que en una de les comunitats autònomes implicades en la decisió de la ubicació del cementiri nuclear hi ha hagut un canvi de govern i, per tant, s'ha de parlar amb el nou executiu. El ministre d'Indústria ha assegurat que això no impedirà que la decisió es prengui en un termini de temps raonable i amb el màxim consens.

Actualitzat
De la seva banda, la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya ha demanat al nou president de la Generalitat, Artur Mas, que sigui "conseqüent" i digui "no" a la instal·lació del magatzem de residus nuclears al municipi d'Ascó.

La coordinadora ha recordat al nou govern de la Generalitat que durant l'última campanya electoral CiU va rebutjar de manera pública la instal·lació del magatzem temporal centralitzat i, ara, els toca ser "conseqüents".

Al mateix temps, insten Artur Mas a "donar compliment" a la resolució del Parlament de Catalunya de rebuig al magatzem nuclear, aprovada amb 111 vots a favor, 14 abstencions i cap vot en contra.

Les dues candidatures amb més possibilitats per instal·lar-hi el futur magatzem de residus nuclears són la de Zarra, a la Comunitat Valenciana, i la d'Ascó, a Catalunya. Mentrestant, els residus generats per les centrals nuclears espanyoles es continuaran portant a França, tot i que el compromís francès d'acollir-los acaba a finals d'any.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut