Madrid

El govern espanyol aparca la ubicació del futur cementiri nuclear a l'espera d'un moment polític més adequat

El govern espanyol ha decidit aparcar la decisió d'on s'instal·larà el futur magatzem de residus nuclears, si més no fins després de les eleccions municipals i autonòmiques de l'any vinent, segons ha pogut saber TV3. L'executiu de Zapatero hauria ajornat la decisió davant l'oposició que aixequen les dues candidatures amb més possibilitats, la de Zarra i la d'Ascó. Mentrestant, els residus generats per les centrals nuclears espanyoles es continuaran portant a França, tot i que el compromís francès d'acollir-los acaba a finals d'any.

Actualitzat
El govern de Rodríguez Zapatero ha decidit ajornar sense data la decisió de la instal·lació del magatzem de residus radioactius. Segons ha pogut saber TV3, l'executiu espanyol ha congelat la decisió, a l'espera del moment polític més adequat, que situa no només passades les eleccions catalanes del dia 28, sinó fins i tot per després dels comicis municipals i autonòmics del mes de maig de l'any vinent.

Fa unes setmanes, després de conèixe's l'informe tècnic que marcava la localitat valenciana de Zarra com la més ben situada per acollir l'anomenat cementiri nuclear, l'aleshores vicepresidenta del govern, María Teresa Fernández de la Vega, va anunciar que la decisió de l'executiu seria imminent. Amb els canvis al govern que ha introduït Zapatero, les coses s'han alentit.

Tot i que oficialment es manté que Zarra és la més idònia, la dificultat de pactar-ho amb el president valencià, Francisco Camps, ha portat el gabinet a "congelar" la decisió. Des del gabinet també es veu impossible optar per Ascó, sigui quin sigui el resultat de les eleccions catalanes, perquè asseguren que els dos principals partits catalans s'hi han mostrat contraris.

Amb les coses així i constatada la dificultat política d'adoptar una decisiótambé per aconseguir consens social, el govern espanyol ha optat per deixar la resolució de la ubicació en via morta.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut