Imatge d'arxiu de Daniel Fernández arribant al jutjat per declarar per la contractació de Llumà. (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu de Daniel Fernández arribant al jutjat per declarar per la contractació de Llumà. (Foto: ACN)
Barcelona

El fiscal demana dos anys de presó per a Fernández, Bustos i l'alcaldessa de Montcada per una contractació a dit

Tots tres estan imputats en el marc del "cas Mercuri" i se'ls acusa de tràfic d'influències

Actualitzat

El fiscal Fernando Bermejo demana dos anys de presó i sis d'inhabilitació per al diputat del PSC al Parlament Daniel Fernández, l'alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez, i l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, per contractar a dit una exalt càrrec del tripartit, en una peça separada del "cas Mercuri" de corrupció urbanística i cobrament de comissions.

En el seu escrit de qualificació provisional, el fiscal també demana que s'imposi una multa de 108.000 euros als acusats, per un delicte de tràfic d'influències per haver modificat il·legalment els criteris de selecció perquè l'Ajuntament de Montcada i Reixac contractés una exalt càrrec del tripartit.

Segons el sumari, Fernández apareixeria en unes converses telefòniques en què demana a l'alcaldessa si pot donar feina a una tercera persona. Es tractaria d'una arquitecta que havia de fer tasques de planificació urbanística. També hi hauria una conversa en la mateixa línia entre Fernández i un càrrec d'Obres Públiques quan la conselleria era en mans del PSC.

Fernández va ser suspès del càrrec de secretari d'Organització del PSC arran d'aquest cas a l'espera que es resolgués el cas. Per la seva banda, María Elena Pérez s'ha mantingut com a alcaldessa i en alguna ocasió ha retret el poc suport rebut per part del PSC en aquest cas.

Anar al contingut