L'article del Financial Times
L'article del Financial Times

El "Financial Times" diu a Rajoy que "el temps s'acaba per a un acord amb Catalunya"

Actualitzat

L'article titulat 'El temps s'acaba per a un acord amb Catalunya' critica la rigidesa del president espanyol en relació amb la Constitució Espanyola: "Si Madrid continua tractant la Constitució com una taula de pedra en lloc de com un document viu per servir un estat modern, dinàmic i en evolució, encara que sigui un fracàs, el temps per al sentit comú passarà aviat, diu el rotatiu.

A més, el "Financial Times" qualifica d'"espectacle la persecució de l'Estat de les urnes i les paperetes per a la celebració del referèndum i la contraposa a l'actitud cívica dels catalans en les seves mobilitzacions. En comparació amb la protesta cívica d'aquesta setmana, l'espectacle de les forces de seguretat espanyoles intentant caçar unes i paperetes no és edificant.

El diari assegura que Rajoy i el Partit Popular han ajudat a fer popular l'independentisme català, incitant el Tribunal Constitucional a retallar una millora de l' Estatut de Catalunya, encara que hagués estat aprovat pels parlaments espanyol i català i aprovat en referèndum.

El text, a més a més, recorda que el raonament jurídic sembla enganyós quan els articles considerats inconstitucionals en l'Estatut català van sobreviure sense ser qüestionats en les regions governades pel PP, com València.

Recorda que, una vegada en el poder, Rajoy es va negar a discutir una situació intermèdia entre l' 'statu quo' i l'independentisme.  

El "Financial Times" afegeix que un "debat estèril sobre legitimitat i legalitat no resoldrà aquest conflicte i insta Rajoy a un canvi d'actitud:

"Un punt de partida seria abordar la creença catalana que Madrid s'emporta una quantitat abusiva dels seus impostos"

L'article recorda que la quantitat és molt superior a la que aporta el País Basc.  

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
Anar al contingut