Girona

El festival Temporada Alta de Girona i Salt aposta pels autors catalans

Dels 76 espectacles programats al Temporada Alta de Girona i Salt, 33 són d'autors catalans. El proper 1 d'octubre començarà el festival, que es consolida com un motor de la creació escènica catalana sense oblidar les produccions internacionals: 18 països seran representats en els espectacles de música i teatre que s'hi podran veure fins al 12 de desembre. Conscients de la crisi, i la consegüent repercussió en el pressupost, i amb 24 estrenes mundials previstes, aquest dijous s'ha presentat el Temporada Alta d'aquesta tardor, que posarà 52.000 entrades a la venda durant dos mesos i mig.

Actualitzat
El festival Temporada Alta s'inaugurarà el proper 1 d'octubre amb l'estrena de "Chicha Montenegro Gallery", una obra de Carles Santos coproduïda pel Teatre Lliure i El Canal, que també es podrà veure a la gran sala de Montjuïc del 7 al 17 d'octubre.

No és l'única col·laboració del Temporada Alta amb El Canal, Centre d'Arts Escèniques de Salt/Girona, ja que aquest centre de producció de teatre participa en 25 dels espectacles que s'hi podran veure aquest any. El festival de Girona i Salt serà l'aparador d'actors joves i sèniors com Magda Puyo, Joan Ollé, Carme Portacelli o Maria Muñoz.

Els autors catalans Xicu Masó i Jordi Vilches també tindran lloc al festival amb dues produccions la primera setmana d'octubre, unint-se a altres directors que estrenen espectacle, com Lluís Pasqual, que tancarà el Temporada Alta el 12 de desembre amb la darrera funció de "Celebració", de Harold Pinter.

Programació internacional

Els 25 espectacles que inclou el programa del Temporada Alta de fora de l'estat espanyol provenen de 18 països diferents. Entre els més destacats hi ha "Gardènia", d'Alain Platel; dues obres de Krystian Lupa, i "El viento en un violín", de Claudio Tolcachir. Guy Cassiers, Edward Hall i Propeller, els germans Forman i Tiger Lillies també portaran les seves obres als escenaris de Girona i Salt.

Música variada

Pel que fa a l'àmbit musical, destaca la presència del brasiler Seu Jorge, que hi portarà el seu espectacle de bossa nova. L'africana Oumou Sangaré i la francesa d'origen bereber Hindi Zhara també donaran exotisme a un festival on també tocaran cares populars com Jorge Drexler, Bebe, Els Pets i Fito & Fitipaldis.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut