Badalona

El festival Filmets projectarà 289 curts, amb França com a país convidat

Fins al cap de setmana que ve, Badalona es converteix en la capital del curtmetratge. El Filmets Badalona Film Festival arriba a la trenta-novena edició, i programa en la secció oficial 300 curtmetratges de més de 40 països, que es podran veure en les sessions del Teatre Zorrilla, el Teatre El Círcol i altres espais de la ciutat.

RedaccióActualitzat

Fins al cap de setmana que ve, Badalona es converteix en la capital del curtmetratge. El Filmets Badalona Film Festival arriba a la trenta-novena edició, i programa en la secció oficial 300 curtmetratges de més de 40 països, que es podran veure en les sessions del Teatre Zorrilla, el Teatre El Círcol i altres espais de la ciutat.

Filmets comença aquest dissabte la seva 39 edició, en què projectarà 289 curts procedents de 44 països i dedicarà una sessió al món del curtmetratge francès. Aquest any, França, la primera potència mundial del curtmetratge, assisteix al festival com a país convidat, cosa que, en paraules d'Agustí Argelich, director del certamen, és un "gran honor", ja que "és un exemple a seguir pel suport que proporciona a la producció i difusió del curtmetratge, perquè a França, estar al costat del cinema, és una qüestió d'estat".

Dins del festival es projectaran des de pel·lícules fetes per ciutadans "amateurs" fins a grans produccions de Hollywood guanyadores de guardons tan importants com els premis Oscar, passant per documentals o peces experimentals o reivindicatives seleccionades entre més de 4.000 pel·lícules inscrites.

Els films seleccionats per competir en el festival es podran veure al llarg de tota la setmana distribuïts en 27 sessions competitives diferents d'entre 70 i 100 minuts de durada, entre les quals destaquen la sessió "Manifest", dedicada als films de temàtica política i reivindicativa, o la "Sessió golfa", en què es projectaran les pel·lícules més descarades.

Entre les pel·lícules que es podran veure destaca la projecció de "The Magic Piano", curtmetratge anglès d'animació dirigit per Martin Clapp i nominat als premis Oscar, i els films espanyols "Tránsito", de Macarena Astorga, i "Wings", de José Villalobos.

Entre els curtmetratges seleccionats, també hi apareixen cares conegudes del cinema "hollywoodià", com la de l'actriu Emma Thompson, protagonista del curtmetratge "Walking the dogs", l'actor Elijah Wood en el curt "Flying Lotus" i d'altres com Héctor Alterio, William Dafoe, Daniel Grao, Arturo Valls, Dominique Pinon, Carice van Houten o l'actor català Àlex Brendemühl, protagonista de la pel·lícula argentina "Wakolda".

Gran part de la programació que es presenta ha estat seleccionada o guanyadora en els festivals de Canes, Sundance, Berlín, Clarmont-Ferrand, MECAL Pro, Hamburg o Tribeca, o bé nominada als Premis Goya, César, Donatello, Bafta o els Oscars.

Filmets és un dels festivals de cinema més antics de l'estat espanyol i té un gran prestigi internacional, que l'ha portat a ser reconegut com a "festival de l'any" pel Festival de Pusan (Corea del Sud), el festival més destacat d'Àsia.

El festival també presentarà pel·lícules fora de concurs, com el curtmetratge "Paperman", produït per Walt Disney Animation Studios, guanyador de l'Oscar al millor curtmetratge d'animació.

Al llarg d'aquesta setmana, més de 20 directors i productors passaran pel Teatre Zorrilla per presentar les seves pel·lícules.

El jurat internacional està integrat per Judit Colell, directora i vicepresidenta de l'Acadèmia del Cinema Espanyol; Oriol Sala-Patau, productor de TV i guanyador del premi Gaudí 2012; Yoonsun Yoonie Choi, membre de l'organització del festival BISFF de Corea del Sud; Marina Gatell, actriu, i Pedro Neves, realitzador de Portugal guanyador de diferents premis internacionals.

Filmets es converteix també en un punt de trobada entre directors, productors i compradors que, al llarg d'aquesta setmana, podran visionar les últimes produccions catalanes en el marc del MerCATin, Mercat de Curtmetratge Internacional, que es desenvolupa dins del festival.

A més de la projecció de pel·lícules, el festival organitza masterclasses sobre la tècnica de "stop motion" o la realització de documentals i videoclips per a principiants.

Segons el seu director, "el festival gaudeix d'una gran consolidació entre el públic badaloní, sobretot entre la gent jove", i aquest any s'espera que hi assisteixin més de 14.000 persones, 7.000 de les quals nens i joves.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut