Pla general d'efectius del destacament del Seprona al delta de l'Ebre davant la Casa de Fusta, vora la llacuna de l'Encanyissada. (ho…
Pla general d'efectius del destacament del Seprona al delta de l'Ebre davant la Casa de Fusta, vora la llacuna de l'Encanyissada. (horitzontal)

El destacament del Seprona al delta de l'Ebre detecta 234 infraccions durant el primer any de funcionament

ACN Amposta.-El destacament del Seprona de la Guàrdia Civil establert des de fa un any al delta de l'Ebre ha detectat 234 infraccions i efectuat més de 400 actuacions. Entre les principals, el cos armat destaca la investigació de tres persones per comercialitzar fitosanitaris falsificats destinats als arrossars, que podien ocasionar greus danys a l'ecosistema; la paralització de dos construccions il·legals dins del parc natural; així com controls actius contra l'expansió del caragol maçana en zones que fins aquell moment no havien resultat afectades. Amb una dotació de cinc motos, dos vehicles tot terreny i mitjans tècnics, les tasques s'han centrat també en el manteniment del medi ambient; evitar l'extracció furtiva de marisc per part de persones que no disposen d'autorització -encara que sigui per consum propi-; gestió de residus, protecció de flora i fauna; pesca professional u esportiva, caça; ordenació del territori, suport a inspeccions de la Generalitat; sanitat animal; o aplicació del conveni internacional CITES, entre d'altres.

Anar al contingut