Nevada

El debat sobre la tinença d'armes als EUA salta a les xarxes socials

La felicitació nadalenca d'una membre activa del Tea Party destapa la polèmica sobre la quotidianitat de l'ús d'armes als Estats Units

RedaccióActualitzat

La venda d'armes als Estats Units no para de créixer malgrat els esforços del govern de Barak Obama per reduir el nombre de d'armes en mans de civils als EUA.

El Black Friday passat, l'FBI va rebre més de 185.000 peticions de compra d'armes per part de particulars. Una xifra sense precedents i que suposa un increment d'un 5% respecte a la xifra de vendes respecte a l'any anterior.

Ara, amb l'arribada del Nadal, es creu que les pistoles i, fins i tot, els fusells, seran uns dels regals més demanats per adults i menors.

Michele Fiore, una diputada republicana a l'Assemblea de Nevada, i membre del Tea Party, ha enviat als seus coneguts una felicitació de Nadal en què apareix amb la seva família al complet. Nens i adults porten armament: pistoles i rifles de diverses mides i característiques.

Michele descriu la seva com una família nord-americana clàssica i anima els seus compatriotes a fer com ells i ajudar a protegir Amèrica.

 

Michele Fiore no ha estat l'única. Ja fa anys que famílies i grups d'amics de diversos estats posen per a les seves felicitacions nadalenques vestint les seves millors gales i equipats de les peces més vistoses del seu arsenal.

 

 

 

Fins i tot, el Scottsdale Gun Club, un club d'Arizona que promou la tinença d'armes a casa, facilita als seus socis un espai per fotografiar-se cada Nadal amb el Pare Noel i envoltats d'armes de tot tipus.

 

S'hi apunten no només famílies senceres. També hi ha grups d'amics, com aquestes dones, que es presenten com les "típiques mestresses de casa" nord-americanes.

 

En aquest context, dissabte el "New York Times" feia un clam des de la seva portada per acabar amb la proliferació i la venda d'armes als Estats Units. En un editorial que, per primera vegada des de l'any 1920, ocupava la portada, el diari demanava la fi de "l'epidèmia de les armes".

Pel "New York Times", ''és un ultratge moral i una desgràcia nacional que els civils puguin comprar legalment armes dissenyades per matar gent amb rapidesa i eficàcia brutals".

La resposta no va trigar a arribar. La més impactant, la del bloguer conservador Erick Erickson, ferm partidari de la tinença d'armes:

 


 

Anar al contingut