Barcelona

El cònsol de Letònia a Barcelona demanda l'"ABC" per assegurar que havia penjat una estelada al consolat

El govern espanyol li ha retirat l'acreditació diplomàtica

RedaccióActualitzat

El pròxim dijous 27 d'octubre el cònsol honorari de Letònia a Barcelona, Xavier Vinyals, haurà de cessar en la seva activitat per decisió de l'Estat espanyol després que li retiressin l'"exequàtur" que acredita els diplomàtics a exercir com a representants d'altres països dins del territori espanyol. Això passa després que el diari espanyol "ABC" assegurés que Vinyals havia penjat, l'Onze de Setembre passat, una estelada a la façana del consolat.

Vinyals, però, ha negat en una entrevista concedida a "Els matins" que això sigui cert i ha aclarit que l'estelada estava penjada al pis de dalt de la seu consular, pis que correspon al seu domicili privat. És per això que ha decidit demandar l'"ABC". A més a més, Vinyals ha explicat que les pressions per part de l'estat espanyol perquè deixés de ser el cònsul de Letònia a Barcelona van començar l'any 2013 i ha assegurat que "la mesura que ha acabat prenent el govern espanyol és de caràcter excepcional i no es feia des de l'any 1948".

Vinyals, que és empresari, ja va assegurar el mes de setembre que ell no va posar mai una estelada al consolat de la República de Letònia. "No he fet servir mai el meu càrrec per a causes independentistes", afirma Vinyals.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut