El jutge Santiago Vidal en una imatge d'arxiu.
El jutge Santiago Vidal en una imatge d'arxiu.
Barcelona

El CGPJ impedeix al jutge Santiago Vidal participar en una comissió de SOS Racisme d'anàlisi de la xenofòbia

El CGPJ li ha denegat el permís que li va donar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El jutge de l'Audiència de Barcelona, que ha defensat el dret a decidir i ha discrepat sovint de la jerarquia judicial, considera "incomprensible" la negativa.

RedaccióActualitzat
El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha impedit al jutge de l'Audiència de Barcelona Santiago Vidal participar en una comissió de SOS Racisme d'anàlisi de la xenofòbia, tot i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya li va donar permís per ser-hi, ara l'òrgan de govern dels jutges li ha denegat l'autorització amb l'argument que vulnera un article de la llei orgànica del poder judicial. En concret, parla de l'article 389, que estableix que el càrrec de jutge o magistrat és incompatible amb tota mena d'assessorament jurídic, sigui o no retribuït.

Vidal, que presentarà recurs al Suprem davant la negativa, ha al·legat que la feina seria una "col·laboració no retribuïda, amb dedicació esporàdica i integrat en un grup de professionals (catedràtics, juristes, fiscals o psicòlegs) de gran prestigi a Espanya".

El jutge ha defensat el dret de Catalunya a decidir i la immersió lingüística, i ha discrepat sovint dels postulats conservadors de la jerarquia judicial, ha considerat "incomprensible" el veto i ha argumentat que els jutges "tenim el dret legal i moral de participar en la lluita per eradicar" els delictes, com ara l'odi racial.
Anar al contingut