Milà

El centreesquerra italià guanya les eleccions municipals a Nàpols i Milà, feu electoral de Berlusconi

El centreesquerra italià ha guanyat les eleccions municipals a Milà, el feu electoral del primer ministre Silvio Berlusconi, després de dues dècades d'ajuntaments de centredreta, segons dades oficials. Els sondejos a peu d'urna anuncien una victòria progressista també a Nàpols. Els resultats són un fort revés per a Berlusconi, que veu com els escàndols dels últims mesos li han passat factura.

Actualitzat
El primer ministre italià havia posat tota la carn a la graella en aquestes eleccions municipals, que enfrontava com un plebiscit. La ciutat de Milà era el termòmetre de la popularitat d'Il Cavaliere, ja que durant vint anys la capital de la Llombardia ha estat un bastió inexpugnable del centredreta.

Finalment, però, el candidat de centreesquerra Giuliano Pisapia serà el nou alcalde de Milà, posant fi a dues dècades d'hegemonia del centredreta. Pisapia ha vençut folgadament -per deu punts de diferència- Letizia Moratti, candidata del centredreta i fins avui alcaldessa de la ciutat.

A Nàpols la cosa no ha anat pas millor. Hi ha hagut una autèntica hecatombe per al centredreta. L'exmagistrat Luigi de Magistris, del partit de centreesquerra Itàlia dels Valors, s'ha imposat en segona volta amb el 65% dels vots, trenta punts més que el seu rival, que ja ha reconegut la derrota.

El triomf en aquestes dues grans ciutats està reforçat per la victòria en d'altres de més petites com Trieste, Novara o Crotone, entre d'altres.

Els escàndols de prostitució i la vida desordenada del primer ministre italià sembla que li han passat factura. El resultat d'aquestes eleccions municipals ha suposat un fort revés per a Silvio Berlusconi, que encara ara el seu futur polític amb més incertesa.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut