Pla general d'entrada a la mostra 'ART + ESCOLA + BUIT', que s'estrena aquest dijous a l'ACVic. Imatge del 5 de maig de 201…
Pla general d'entrada a la mostra 'ART + ESCOLA + BUIT', que s'estrena aquest dijous a l'ACVic. Imatge del 5 de maig de 2016 (Horitzontal).

El 'buit' es converteix en el punt de partida per incorporar l'art a l'escola en una trentena de centres catalans

Actualitzat

ACN Vic.-El projecte ART i ESCOLA arriba enguany a la seva cinquena edició consolidat com a referent d'èxit a Catalunya en la promoció i l'ensenyament d e l'art a les escoles. El director de l'ACVic, Centre d'Arts Contemporànies, Ramon Parramon, creu que l'atractiu més important per als centres educatius és l'oportunitat que els brinda el projecte "perquè l'escola pugui sortir a fora, treballar en xarxa amb altres centres i donar visibilitat a la feina que fan". Enguany la iniciativa ha comptat amb la participació d'una trentena d'escoles i instituts de les comarques d'Osona, Ripollès, Moianès, Bages, Solsonès, Vallès Oriental i Vallès Occidental. Des d'Educació Infantil fins a Educació Secundària, els alumnes d'aquests centres han treballat el concepte del buit des de moltes perspectives diferents. Fins el 30 de juliol es podrà veure una mostra d'aquests treballs a les instal·lacions de l'ACVic.

L'ACVic Centre d'Arts Contemporànies inaugura aquest dijous a la tarda 'ART + ESCOLA + BUIT', una mostra que exhibeix els projectes que uns 2.700 alumnes d'una trentena de centres escolars d'Osona i sis comarques catalanes més han realitzat al voltant del concepte del buit. El director de l'ACVic, Ramon Parramon, ha explicat a l'ACN que l'exposició busca donar visibilitat als projectes que han realitzat els infants a través d'una selecció de tots els centres que han participat a la iniciativa. L'exposició 'ART + ESCOLA + BUIT' ofereix al visitant un tastet dels 31 projectes sobre el buit que els alumnes han desenvolupat durant tot el curs. Els mestres i les mestres han liderat el projecte a les aules, però l'ACVic ha ofert als centres assessorament artístic de professionals de l'art que han ajudat a encaminar els treballs a alumnes i mestres. Fa poques setmanes cada grup ha exposat els seus treballs i els resultats en un congrés que es va celebrar a la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. L'exposició que s'inaugura ara a l'ACVic és l'última part de tot el procés, ha explicat el director. Parramon ha destacat que la qüestió del buit ha provocat un debat "interessant" sobre la seva existència que ha ajudat als alumnes a qüestionar i desenvolupar la seva "capacitat crítica". Així, l'existència o no del buit, la seva relació amb altres coses o la gestió que se'n fa han estat alguns dels punts de vista abordats per les escoles. Segons Ramon Parramon, "sempre es proposen temes molt genèrics que permeten treballar-los des de diferents mirades i que donen la possibilitat de dur a terme debats i generar processos". La mostra, que es podrà visitar fins al 30 de juliol, està estructurada per centres educatius i inclou vídeos, elements escultòrics, de dibuix, pintura i relleus. L'exposició també inclou uns panells dedicats a explicar el procés de creació que s'ha seguit en cada centre. "Aquesta és la part més important per nosaltres", ha destacat Parramon. De cara a la propera edició del projecte 'Art i Escola', l'ACVic, que impulsa la iniciativa juntament amb el Centre de Recursos Pedagògics d'Osona, es planteja potenciar la formació del professorat i organitzar diversos tallers impartits per especialistes i professors universitaris que ajudin als docents a disposar d'instruments per abordar els temes proposats.

Anar al contingut