El president del BCE, Mario Draghi. (Foto: EFE)
El president del BCE, Mario Draghi. (Foto: EFE)
Frankfurt

El BCE examinarà la qualitat del 58% dels actius de risc de la banca europea

El Banc Central Europeu examinarà la qualitat de 3,7 bilions d'euros dels actius de risc que té la banca europea que aquest any ha de passar les noves proves d'estrès. Això representa un 58% del total d'aquest tipus d'actius, que són els que es tenen en compte a l'hora de calcular el capital solvent d'una entitat.

RedaccióActualitzat
El Banc Central Europeu ha d'examinar uns 3,72 bilions d'euros en actius de risc en el balanç de les entitats europees, que representa un 58% del total d'aquesta classe d'actius, segons ha informat aquest dimarts la institució.

En el marc de l'examen de la qualitat dels actius de la banca desenvolupat pel BCE, la institució ha publicat aquest dimarts el manual amb la metodologia que aplicarà durant la segona fase del procés, que tindrà lloc entre l'agost i l'octubre d'aquest any.

"El total dels actius de risc en les carteres seleccionades per a la revisió és de 3,72 bilions d'euros, que equival al 58% del total d'aquests actius entre les entitats", ha concretat el BCE, que ha afegit que espera examinar en el procés una mitjana de 1.250 carteres creditícies per entitat.

Segons la informació subministrada pel banc central, els experts del BCE dividiran l'examen a cadascuna de les 128 entitats sota la seva supervisió directa en deu àrees de treball diferenciades.

"El procés d'examen de la qualitat dels actius es completarà a l'octubre, quan els seus resultats seran publicats juntament amb els del test d'estrès fet en cooperació amb l'Autoritat Bancària Europea", ha indicat el BCE, que al novembre assumeix de manera efectiva el seu nou rol com a supervisor de la banca europea.

Anar al contingut