COPA DEL REI DE BÀSQUET

El Barça guanya el Caja San Fernando per 73 a 66 i es classifica per a les semifinals

El Barça ha hagut de patir més del compte per eliminar el Caja San Fernando en el partit inaugural de la fase final de la Copa del Rei, que es disputa a Vitòria. Els blaugranes s'han imposat per 73 a 66 en un partit amb moltes imprecisions que no s'ha decidit fins als últims segons. Jasikevicius, amb 21 punts, ha estat el millor jugador del Barça. El seu rival a semifinals serà l'Estudiantes que, en el duel madrileny s'ha imposat al Reial Madrid ajustadament.

El partit ha començat amb un percentatge d'encert molt baix per a tots dos equips, fet que no ha sabut aprofitar el Barcelona per distanciar-se en el marcador. L'equip blaugrana ha dominat tot el primer quart, però el Caja San Fernando, un equip que en la lliga ha perdut sis dels últims set partits, no ha llançat en cap moment la tovallola. En escasses ocasions, l'equip d'Aíto García Reneses ha pogut córrer el contraatac. Rentzias i Alzamora han estat els millors jugadors barcelonistes en un començament de partit decebedor i que, el conjunt andalús, amb quatre triples consecutius en el segon quart de Brewer, ha sabut capgirar. Aíto García Reneses no ha sabut trobar la manera d'aturar l'efectivitat del nord-americà Brewer, que ha anotat 22 punts i que ha deixat l'equip de Marco Crespi tres punts per sobre en el marcador en arribar al descans. En els dos últims quarts, el Barça ha pressionat en defensa i Digbeu ha tret de la pista Brewer, fins a aquell moment un malson per als blaugranes. Tot i tenir un avantatge de 9 punts quan faltaven dos minuts per al final, el conjunt d'Aíto s'ha relaxat i els sevillans ho han aprofitat per posar-se només a tres punts a només 30 segons del final del partit. Però dos triples estratosfèrics de Jasikevicius i Digbeu en l'últim moment han servit per assegurar la victòria d'un Barça que, sense fer un gran partit, s'ha classificat per jugar les semifinals.