Façana del banc JP Morgan. (Foto: Reuters)
L'entesa ha arribat després de setmanes de negociacions. (Foto: Reuters)
Washington

El banc JP Morgan compra la seva responsabilitat penal en el cas de les "subprime" per 10.000 milions d'euros

Aquest és el principi d'acord a què han arribat el banc -el més gran dels EUA- i el Departament de Justícia dels Estats Units, l'Agència Federal de Finances de l'Habitatge i el fiscal general de Nova York. Seria l'acord de més quantitat a què ha arribat mai una empresa privada per evitar anar a judici.

RedaccióActualitzat

El banc més gran dels Estats Units, JP Morgan, podria pagar prop de 10.000 milions d'euros per evitar afrontar les seves responsabilitats penals en la crisi de les hipoteques "subprime".

Aquest és el principi d'acord a què han arribat el banc i el Departament de Justícia dels Estats Units, l'Agència Federal de Finances de l'Habitatge i el fiscal general de Nova York. Seria l'acord de més quantitat a què ha arribat mai una empresa privada per evitar anar a judici.

L'entesa ha arribat després de setmanes de negociacions i tancaria totes les causes judicials obertes arran de les anomenades "hipoteques porqueria".

En el pacte, que s'està acabant de negociar, el banc també acceptaria reconèixer d'alguna manera males pràctiques. Bona part dels plets que havia d'afrontar JP Morgan tenien el seu origen en l'adquisicó del banc d'inversions Bear Sterns i la caixa d'estalvis Washington Mutual, dues de les institucions financeres que van fer fallida arran de l'esclat de la bombolla.

Anar al contingut