Urna de metacrilat
Urna de metacrilat

Dues empreses s'apunten a fabricar les urnes de metacrilat del referèndum

Per evitar que l'Estat actuï contra cap funcionari públic, la mesa de contractació l'han format alts càrrecs de la Generalitat

RedaccióActualitzat

La Generalitat avança els tràmits per adjudicar la fabricació de les urnes per al referèndum. El govern ha fet públic que dues empreses opten a fabricar les urnes de metacrilat.

Les empreses són Plàstic Express, amb seu a Barcelona, i una unió de dues empreses, (UTE) Espai World i Suministros Integrales Futbida, també amb seu a Barcelona.

Ara el següent pas és l'obertura del sobre amb l'oferta econòmica de cada companyia. Es farà el dimecres 7 de juny. Amb aquesta informació, es podrà adjudicar finalment la fabricació de les urnes.

En el cas de les de cartró, el concurs ha quedat desert.

Sense funcionaris

Per evitar que l'Estat actuï contra cap funcionari públic, la mesa de contractació l'han format el secretari general i els tres secretaris sectorials del Departament de Governació, tots alts càrrecs de la Generalitat.

"Totalment absurd"

El cap de projectes de Plastic Express, Andreu Marqués, ha assegurat a l'ACN que és "totalment absurd" impulsar una querella contra aquest procés públic "en un país on en teoria impera una democràcia".

Marqués diu que la seva és una "empresa privada" que es dedica "a treballar pel client":

"Si en aquest cas el client és la Generalitat, treballarem per la Generalitat de Catalunya, si ve la Generalitat de València, treballarem per la Generalitat de València, i si ve la comunitat de Madrid, per la comunitat de Madrid"

Marqués ha reiterat que a Plastic Express no tenen "cap por" per les possibles conseqüències de la querella, i ha indicat que si des de la justícia espanyola els fan preguntes sobre la finalitat de les urnes no faran valoracions.

"Poden ser per eleccions, per consultes, per tenir-les guardades. Nosaltres fem el producte pel client i en el que en fa el client no hi entrem"

Anar al contingut