Mario Draghi en una imatge d'aquest mateix mes de juny al Parlament Europeu (Foto: EFE)
Mario Draghi en una imatge d'aquest mateix mes de juny al Parlament Europeu (Foto: EFE)
Frankfurt

Draghi respon a les crítiques i insta els governs a instaurar els acords de les cimeres

Estirada d'orelles als governs per part del Banc Centra Europeu (BCE). El president de la institució, Mario Draghi, ha respost a les crítiques per l'actuació de l'organisme davant la crisi del deute de la zona euro i ha aprofitat per demanar als executius dels diversos països en risc que facin els deures. Segons Draghi, és hora que els governs europeus posin en pràctica les decisions acordades en les últimes cimeres europees.

Actualitzat
El president del Banc Central Europeu (BCE) assegura que cal assolir una governança econòmica més robusta per a la Unió Europea. El camí per arribar-hi, diu, és aplicar les decisions del Consell Europeu i les cimeres europees en els diversos països de l'eurozona, especialment els que estan en risc de fallida.

Draghi s'ha defensat de les crítiques d'una i l'altre per la crisi del deute. El president del BCE ha reivindicat la independència de la seva institució, enmig de les pressions perquè intervingui en els mercats.

En una conferència a Frankfurt, Draghi ha dit que la credibilitat del BCE depèn de l'èxit de la política monetària que fixa les perspectives d'inflació a mitjà i llarg termini perquè hi hagi creixement, creació de llocs de treball i estabilitat financera. I que aquesta contribució del Banc Central Europeu s'ha de fer des de la independència total.

Dijous, en plena crisi espanyola, el president José Luis Rodríguez Zapatero va pressionar les institucions econòmiques europees perquè reaccionessin davant la crisi del deute.
Anar al contingut