Barcelona

Dos mossos acusats d'un delicte de detenció il·legal, robatori i falsedat en atestat policial

Un altre presumpte cas d'abús policial a Catalunya. La titular del jutjat número 7 de Barcelona ha dictat una interlocutòria en què acusa dos agents dels Mossos d'Esquadra d'un delicte de detenció il·legal, robatori i falsedat en atestat policial. Segons publica "El País", la víctima hauria estat un ciutadà senegalès a qui, segons la magistrada Maria Josep Feliu, haurien robat 150 euros. També van intentar atribuir-li un delicte de tràfic de drogues que no hauria comès.

Actualitzat
Agents de paisà es van apropar el passat 31 de maig al ciutadà senegalès a qui, segons la magistrada, haurien registrat i robat 150 euros. Els Mossos acusats haurien portat l'home a la comissaria de Ciutat Vella en un vehicle camuflat i el van tornar a escorcollar. Com que no haurien trobat res més, l'haurien deixat anar.

Segons publica "El País", la víctima, però, va tornar a comissaria per explicar el robatori i van aparèixer els dos agents que suposadament l'haurien detingut. Van portar-lo als calabossos i haurien redactat un informe fals. Segons el rotatiu, l'informe assenyala que l'home va oferir droga al carrer i que li van intervenir 100 euros i haixix. Després, segons aquest informe, el van portar a la comissaria de les Corts i li van imputar un delicte contra la salut públic.

Tot i això, el jutge de guàrdia va deixar el ciutadà senegalès en llibertat i mai ha estat jutjat. Els dos policies, en canvi, haurien estat suspesos de feina i sou en descobrir-se els fets. A més, van quedar en llibertat sota una fiança de 15.000 euros.

Ara el fiscal i les acusacions hauran de ser qui demanin l'obertura del judici oral o arxivar el cas.

Aquest cas podria haver tensat més les relacions entre els Mossos d'Esquadra i la judicatura. La consellera de Justícia, Montserrat Tura, s'ha referit a aquesta situació i a la carta que va fer pública el jutge degà de Barcelona demanant-li discreció. En una entrevista al programa "Els matins", Tura ha dit que considera que tothom ha de ser discret.
Anar al contingut